Sport
2024-02-22

Tihanyi Csaba: A fiúknál átszakadt a gát

A vezetőedző szerint a Debreceni Egyetem alakulata decemberben elkapta a fonalat, ennek köszönhetően bizakodva várhatja a kecskeméti bajnokit.

A főszereplők ugyanazok, csak a „díszlet változik”. A DEAC férfi futsalcsapata hétfőn 3-1-re verte a Kecskemétet, ezzel továbbjutott a Magyar Kupában. Tihanyi Csaba legénységére pénteken 18.30-tól ismét a hírös városiak várnak, a gárdák ezúttal a Messzi István Sportcsarnokban csapnak össze egymással a felsőház első fordulójában.

A kupameccs első játékrészében főleg a kecskemétiek domináltak, ám a szünet után fordult a kocka – kezdte a beszélgetést Tihanyi Csaba. – Tudtuk, hogy az ellenfél sérülések miatt szűkös kerettel érkezik Debrecenbe, ezért próbáltunk nagy nyomást helyezni rá, mivel azt akartuk elérni, hogy a végére elfáradjon. Úgy néz ki, hogy bejött az elképzelésünk. A mérkőzés utáni napon nem edzettünk, inkább a regenerációra fektettünk hangsúlyt. Nincs sok idő a két összecsapás között, de igyekszünk minél jobban felkészülni. Akadtak olyan játékelemek, amelyek nem működtek tökéletesen hétfőn, ezeket próbáljuk kijavítani. Emellett elképzelhető, hogy egy-két új pontrúgás-variációval bővítjük a taktikai repertoárunkat. A bajnokság alapszakaszában nem tudtunk pontot szerezni a Kecskemét ellen. Abban bízom, hogy a kupasiker lendületet ad. Egyébként azt érzem, hogy a fiúknál decemberben átszakadt a gát, azóta egyedül csak a Haladással vívott találkozón nem jött össze a győzelem. A jó eredményeknek hála megnőtt az önbizalmunk – hangsúlyozta a vezetőedző.

Amíg a kecskemétieknél valószínűleg újra lesznek hiányzók, addig nálunk a jelek szerint egyedül Siska Gergő szereplése kérdéses.

Gergő betegség miatt hagyta ki a hétfői ütközetet. Elmondta, hogy már jobban érzi magát, ám senkinek sem szeretném siettetni a visszatérését. Szerencsére eddig komolyabb sérülések nem nehezítették az életünket, remélem, ez nem változik. Nyilván akkor sem kellene kétségbeesni, ha valaki kidőlne a sorból, ugyanis a fiatalokat bátran be lehetne vetni – fogalmazott a szakvezető.

Jövő héten dől el, hogy a Magyar Kupa negyeddöntőjében ki lesz a DEAC vetélytársa. A sorsolást alakulatunk mellett a Berettyóújfalu, a Tiszaföldvár, a Maglód, a Haladás, a Veszprém, a PEAC és az Újpest várja.

Nehéz arról beszélni, hogy melyik csapat lenne ideális. Az előző körben az egyik legnehezebb riválist sodorta az utunkba a sors, most abban bízunk, hogy Fortuna kegyesebb lesz hozzánk. Az sem mellékes, hogy immáron két mérkőzésen dől el a továbbjutás, ami szerintem nekünk kedvező. Nem szeretnénk itt megállni, mindenképpen be akarunk jutni a négyes döntőbe – zárta a mondandóját Tihanyi Csaba.


NB I felsőház 1. forduló

SG Kecskemét Futsal-DEAC

2024. 02. 23. (péntek) 18.30, Messzi István Sportcsarnok

 

 

 

Fotó: Szolnoki László

BÉRCZESI ROBI SZÓLÓEST - NAGYERDEI VÍZTORONY, FEBRUÁR 23. 20 ÓRA (VENDÉG: GYARMATI DOMINIK)

Elhunyt Cila néni, az Ady Endre Gimnázium művészeti vezetője

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek