Sport
2024-02-18

Fehérvárra, hadi úton

Nagy fogadkozás volt DVSC labdarúgó berkekben egész héten. Igaz, sok volt benne a ha. Ez a szócska pedig nincs a foci világában. Ha nyerünk, ha nem, ha más lesz amit várunk, ha így, ha úgy. Felpaprikázta ez az egész beharangozás a publikumot, a szurkolókat, akik már számoltak: ha nyerünk, akár a bronzhoz is közelebb kerülnek a srácok. Ha!


Aztán jöttek a tények. Utazás a meccs előtti napon. Mint a Tihanyi Alapítólevélben: A "Fehérvárra menő hadi útra", a fanatikusok készültek. A két tábor ugyanis nem igazán kedveli egymást. Hallatták is hangjukat, amit nem csak a termékmegjelenítés miatt nem idézünk.
 
Blagojevic mester megint variált egy picinyt.
 
Bekerült Ojediran, Loncar mellé, és újfent kispados lett a télen nagy várakozással igazolt Szuhodovszki
Andó-Szabó sípolt, és elindult a derbi. Lassan. Csordogált a labda, mint a felduzzasztott Tócóban a büdös víz. A kapusok tétlenül álltak a tizenhatos környékén, igazán semmi tennivalójuk nem akadt. Aztán a 28. percben egy buta szabálytalanságot követett el a büntetőterületen belül Baranyai. Fellökte a hazai játékost. Tizenegyes. Tegyük hozzá, jogosan. Stefanelli állt a labda mögé, Megyeri ijesztgette egy kicsit, aztán az argentin a kapus kezébe lőtte. Mondjuk inkább azt, Megyó hárított. Csakhogy a Loki öröme alig egy percig tartott. A VAR szobában Erdős spori rászólt Andó-Szabó fülére, hogy valakinek a piros lábbelije, a rúgás pillanatában érintette a tizuenhatos vonalát. pontosan tizenhat milliméterre.
 
A szabály, az szabály, magyarázta a sípmester Dzsudzsáknak, kiszaladt, megnézte a videót, és újra rúgatta. Ekkor már Christiansen állt a labda mögé. Bevágta.
 
Kapusunk ezen is rajta volt, de nem érte el. Ez maradt a félidei eredmény.
Szünet után megpróbált nyomást gyakorolni a Debrecen a hazaiakra. Cserélt a Loki trénere, de a frissek nem igazán tudtak lendíteni a szekér haladásán. A fiatal Kocsis Dominik lámpalázzal küzdött, Manrique visszafogottabb volt a megszokottnál. Jött Szuhodovszki is. És jöttek a lövések a Fehérvár kapujára. Ott azonban Tóth cerberus lehúzta a redőnyt. Négy ziccert is hárított. A hat perc hosszabbítás sem hozott változást.
 
Mindez azt jelentette, hogy a DVSC lejjebb csúszott a tabellán, úgy tűnik kiszállt a dobogóért folytatott küzdelemben. Nem játszottak rosszul a srácok, de több agresszivitással, a kapu előtti nagyobb összpontosítással most örülhetnénk. Úgy tűnik ebben a szezonban a negyedik, vagy az ötödik hely lehet az elérhető, meg a kupa. Jön a Fradi a hó végén, oda lehet kerülni a májusi döntő közelébe. Ha! De az meg, ahogy fentebb is említettem, nincs a sportban.
 
OTP Bank Liga 21. forduló:
Fehérvár FC - DVSC 1-0 (1-0)
 
Weisz György

„A Veszedelmes viszonyok egy nagyon szenvedélyes társasjáték”

Itt az új világsztár

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek