Sport
2024-02-09

A fővárosban köszörülhetik ki a csorbát

Bakóczy András szerint az a legfontosabb, hogy a Debreceni Egyetem alakulatában mindenki bevethető legyen a rájátszásban.

Nem unatkoznak a DEAC férfi röplabdázói mostanság, hiszen múlt vasárnap a Kecskemétet győzték le hazai környezetben (3:1), aztán szerdán a székesfehérváriakat nem tudták meglepni a DESOK-ban (0:3), szombaton 19 órától pedig már a Pénzügyőr csarnokában vizitálnak. A holnapi bajnoki előtt a fővárosiak az ötödik helyen állnak a tabellán, míg Fodor Antal tanítványai a negyedik pozíciót foglalják el, a két gárdát hat egység választja el egymástól.

– Az aktuális helyezések is azt mutatják, hogy nagyjából azonos szinten áll a két csapat, így szoros küzdelemre számíthatunk. Az ellenfelünknél a fiatal tehetségek és a rutinos játékosok jó elegyet alkotnak. Sajnos a legutóbbi mérkőzésünk nem úgy sikerült, ahogy reméltük, ezért szeretnénk kiköszörülni a csorbát. A székesfehérváriak elleni bajnokin sok hibát vétettünk, nehéz pozitív dolgot kiemelni, igazából a saját teljesítményemmel sem voltam kibékülve. Nyilván az sem könnyítette meg a helyzetünket, hogy sérülés miatt Kiss Imre, Tóth András és Bán Viktor sem léphetett pályára. Imi és Andris a hétvégén sem játszhat, egyedül Viktor visszatérésére van némi esély, de ha nem teljesen egészséges, akkor felesleges kockáztatni. Tudjuk, hogy egy sikerrel nagy lépést tehetünk az első négy felé, de a legfontosabb kérdések úgyis a rájátszásban dőlnek el. Reményeink szerint a negyeddöntőben már mindenkire számíthat a vezetőedző – nyilatkozta Bakóczy András.

A rutinos feladó januárban tért vissza a DEAC-hoz, és a jelek szerint egyre jobban összecsiszolódik a csapattársaival.

 Jó úton járunk, de még tart ez a folyamat. Szerencsére a srácok kedvesen fogadtak, bármilyen problémám adódik, segítenek nekem. Nem bántam meg, hogy elfogadtam az ajánlatot, ugyanis remek közösségbe kerültem – zárta mondandóját Bakóczy András.

Extraliga
PSE-DEAC
2024. február 10. (szombat) 19.00, Pénzügyőr Sportcsarnok

Fotó: Szolnoki László

Jótékonykodás az elmagányosodás ellen

Kónya Csenge az Eb-csapatban

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek