Sport
2022-12-14

Katar 2022: Váradi Ferenc úgy véli, elmarad a meglepetés szerdán

Az FM90 Campus rádió szerkesztő-műsorvezetője az elődöntő második mérkőzésének végén a franciák örülhetnek.

Egy kiélezett mérkőzésre számítottunk az elődöntők első mérkőzésén, de Argentína a vártnál könnyebben lépett túl a horvátokon. Zlatko Dalic legénységének játékából hiányzott az átütő erő, széleken teljesen súlytalanok voltak, a legtöbb támadást középen erőltették, ezek pedig elakadtak a jól záró védelemben. Lionel Scaloni együttese viszont olyan felszabadultan futballozott, mintha nem is lett volna tétje a mérkőzésnek, a játékosok láthatóan élvezték a játékot. Messi igazi vezére volt a csapatnak, nem is bírtak vele a horvát védők, szenzációsan futballozott, két góllal is hozzájárult a győzelemhez. Az argentin klasszis egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy megvalósuljon álma, és Maradona után ő is magasba emelhesse a világbajnoki trófeát.

Egy hely tehát elkelt, hogy mely válogatott lesz Argentína ellenfele december 18-án a döntőben, arra szerda este 10 óra körül kapjuk meg a választ. A címvédő és a vb meglepetéscsapata méri össze erejét az Al Bayt Stadionban. A népszerű rádiós szerint, bár benne van a pakliban az újabb meglepetés, a franciák behúzzák ezt a meccset.

Franciaország – Marokkó 12.15. 20:00      Al Bayt Stadion

Azt bátran kijelenthetem, az állva maradt három csapat közül a franciák kerete a legerősebb, leginkább a támadósor, Olivier Giroud, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé mind klasszisok, akiket Antoine Griezmann lát el a középpályáról jobbnál-jobb labdákkal. Talán a védelmük sebezhető, pontrúgásoknál eléggé bizonytalannak érzem a gárdát, ez megmutatkozott az angolok elleni mérkőzésen is. Eddig minden meccsen kaptak gólt, úgy vélem, ezúttal is beveszik Hugo Lloris kapuját. A vb legnagyobb meglepetése, hogy Marokkó ilyen magasságig eljutott, valószínű, akik ezt megtették tippmixen, nagyot kaszálhattak. Kevesen gondolták volna, hogy Az Atlasz oroszlánjai ez elődöntőig menetelnek. De ott vannak és nem is érdemtelenül, az már nem szerencse, hogy csoportjukat veretlenül megnyerve léptek a legjobb 16 közé, a torna során olyan csapatokat búcsúztattak, mint Belgium, Spanyolország, Portugália. Szemre tetszetősen futballoznak, bátran bevállalják az egy az egyeket, gyors támadásaikban ott van a gólveszély. Jó csapat, de úgy érzem, ezen a napon nem terem számukra babér, a franciák győzelmével ér véget a párharc.

Már csak három ország válogatottja közül kerülhet ki a végső győztes, Váradi Ferenc úgy véli, megtörténik, ami ritkán szokott, mégpedig a címvédés.

Egy-két héttel ezelőtt nagyon nehéz lett volna megjósolni, ki is nyerheti a világbajnokságot, de mára azért már tisztább a kép. Didier Deschamps együttesének van a legnagyobb esélye a végső győzelemre, ráadásul a hírek szerint Benzema is elkezdte az edzéseket, nem elképzelhetetlen, hogy a döntőben pályára is lép. De hát ez a meglepetések vb-je, ha valami csoda folytán Marokkó túllép a gallokon, megeshet, hogy új világbajnokot avatnak.

Zene és az ember 

Kettős ünnep az Informatikai Karon

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek