Sport
2024-01-30

Franchu: Nagy megtiszteltetés ez a díj

A légiós szerint a Debreceni Egyetem alakulata a nehezebb időszakot követően kiegyenesedett.

A DEAC férfi futsalcsapata fölényes győzelemmel zárta utolsó hazai meccsét az alapszakaszban. Tihanyi Csaba legénysége a sereghajtó Magyar Futsal Akadémiát győzte le 5-0-ra péntek este, a mérkőzésen Vass Ottó és Franchu is duplázott, mellettük Faragó Lajos köszönt be. Légiósunk már a kezdő sípszó előtt ünnepelhetett, hiszen decemberben a szurkolók őt választották a hónap legjobb DEAC-játékosának.

– A meccs elejétől mi domináltunk, a letámadásunkkal sok problémát okoztunk a vendégeknek. Gyakran hibázott az ellenfelünk, ezt pedig rendre megbüntettük. A szünetben négy góllal vezettünk, ennek ellenére a második félidőben sem változtattunk a taktikánkon. A végén az MFA átállt az öt a négy elleni játékra, de ezzel sem tudta megnehezíteni a dolgunkat. Örülök, hogy a mérkőzésen kétszer is betaláltam. Minden találkozón az a célom, hogy elöl és hátul is segítsek a csapatnak, szerencsére ezúttal elég jól ment a játék, ám ez igaz a csapattársaimra is. A hónap játékosa díj mindenkit motivál. Nagyon boldog voltam, amikor megtudtam, hogy én kaptam a legtöbb voksot. Nagy megtiszteltetés ez, bár az összes jelölt megérdemelte volna – fogalmazott a 25 esztendős futsalos.

Együttesünk jelenleg a felsőházat érő hatodik helyen áll a tabellán, de a hetedik Nyírbátor hátránya mindössze két egység. Az utolsó fordulóban Franchuék a Haladás otthonában vizitálnak, míg a nyírbátoriak az Újpest csarnokában lépnek pályára.

– A saját kezünkben van a sorsunk, mivel ha nyerünk, nem kell foglalkoznunk azzal, hogy mire megy a Nyírbátor az Újpesttel. Motiváltan várjuk az összecsapást, amely egy döntőnek felel meg. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Hali milyen erős vetélytárs, ennek ellenére mindent megteszünk a sikerért. Amennyiben a helyzeteinket megfelelő arányban értékesítjük, emellett fegyelmezetten védekezünk, akkor lehet esélyünk a három pont megszerzésére. Kicsit hullámzó volt eddig az idényünk, de azt érzem, hogy most elkaptuk a fonalat – zárta mondandóját Franchu.

Fotók: Derencsényi István

Isten óvja a Fradit!

Az új év első Egyetemi Élete

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek