Sport
2022-12-02

Katar 2022: Marosi Zoltán parázs összecsapásra számít a szerb – svájci mérkőzésen

Az FM90 Campus rádió szerkesztő-műsorvezetője úgy érzi, péntek este nem változik a G és a H csoport tabellája.

Csütörtökön újabb két csoportban fejeződtek be a küzdelmek és dőlt el a továbbjutás. Az F jelű kvartettben a horvátok döntetlenre végeztek Belgiummal és a 2. helyen kerültek a 16 közé, az élen pedig a Kanadát legyőző Marokkó végzett. Este robbant - nem kicsit - az újabb meglepetésbomba, Japán, ezúttal a spanyolok ellen, ismét hátrányból fordítva tudott nyerni és a nyolcaddöntőben folytathatja szereplését. Luis Enrique legénysége a vereség ellenére továbbjutott és került egy könnyebb ágra, ugyanis a kieséses szakaszban Marokkóval találkoznak. Ha pedig nyernek, elkerülik a vb címre esélyes Brazíliát. A másik esti mérkőzésen is majdnem borult a papírforma, Costa Rica a második félidőben még vezetett, de végül német győzelemmel zárult a párharc. Ez azonban semmit nem ért, ugyanis Müllerék 3. helyen végeztek és utazhatnak haza.

Már csak két hely kiadó a legjobb 16 között, melyre hat válogatott pályázik, de péntek este eldől, Brazília és Portugália mellett kik jutnak tovább. A Heti sport műsorvezetője szerint, a csoportkör utolsó játéknapján elmarad a meglepetés, Ghána és Svájc lesz ott a nyolcaddöntőben.

Dél-Korea – Portugália 12.02. 16:00       Education City Stadion

A portugálok már biztos továbbjutóként várhatják a pénteki párharcot, de nem akarják azt megkockáztatni, hogy esetleg csoportmásodikként összekerüljenek Brazíliával. Ehhez azonban legalább egy pont szükséges, de ennek megszerzése nem okoz számukra problémát. Fernando Santos legénysége felszabadultan futballozhat, ráadásul ismerve Cristiano Ronaldo habitusát, mindenképp nyerni akarnak. Dél-Koreának csak a győzelem érhet nyolcaddöntőt, bár ez a meglepetések vb-je, nem érzem elég erősnek az ázsiai gárdát, bármennyire is szimpatikus számomra Paulo Bento együttese. A portugálok rutinból lehozzák ezt a meccset, kétgólos győzelemre tippelnék, de benne van a pakliban egy döntetlen is.

Ghána – Uruguay 12.02. 16:00      al-Janoub Stadion

Számomra a vb legnagyobb csalódása Uruguay, 180 perc alatt és a furcsa hosszabbításokkal még több, nem tudtak gólt szerezni támadóik. Nem véletlen, hogy sereghajtóként várhatják az utolsó mérkőzést, mely akár Katarban valóban az utolsó lehet, ha nem nyernek pénteken. Pedig kiváló támadók vannak a keretben, mint Luis Suárez, aki bár pár plusz kilót felszedett, de mindig benne van a váratlan. Ráadásul mindent megtesz a sikerért, láthattuk négy éve is, akár egy kiállítást is bevállal, na meg szó szerint harap a pályán. Ghána nagyon őszinte focit játszik, bár számukra már a döntetlen is továbbjutást ér, úgy vélem, nekimennek Uruguaynak. Ebből pedig egy olyan őrült meccs kerekedhet, mint amit Dél-Korea ellen produkáltak, előfordulhat, hogy rendesen kinyílnak a gólcsapok. Igazi futballcsemege, mikor afrikai csapat játszik latinamerikai gárdával. Mindent egybevetve, 2-2-es döntetlenre tippelek, ezzel pedig A fekete csillagok léphetnek tovább.

Kamerun – Brazília 12.02. 20:00      Loszaíli Nemzeti Stadion

A brazilok játéka hasonlít a 2018-as világbajnokság francia csapatára, pont annyit tesznek bele a meccsbe, amennyi a győzelemhez kell. Bár eddig „csak három gólt szereztek, de ezek közül kettő biztos, hogy ott lesz a vb legszebb találatai között. Már biztos továbbjutóként tét nélkül léphetnek pályára és egy ilyen kaliberű csapatnál ez a legveszélyesebb kombináció. Nem vetik meg a szép megoldásokat, ha pedig ez eredményességgel párosul, nem egyszer veszik be ellenfeleik kapuját. Kamerunban nem érzem a bravúr lehetőségét, ráadásul csapaton belül is komoly feszültség van. Rigobert Song szövetségi kapitány kitette a keretből a legnagyobb sztárnak számító kapust, André Onanát, aki már haza is utazott. Esélyük sem lesz szerintem ezen a meccsen, úgy érzem, a Seleção két-három gólos győzelmével zárul a találkozó.

Szerbia – Svájc 12.02. 20:00      974 Stadion

Ahogy kollégám, Burai Árpád fogalmazott az Irán – USA találkozó kapcsán, ez a mérkőzés is több, mint foci. A két válogatott a 2018-as vb-n az E csoportban is találkozott egymással, Granit Xhaka és Xherdan Shaqiri találataival nyertek a svájciak, ráadásul Xhaka gólöröme után komoly balhé kerekedett. Az említett játékosok albán származásúak és ismerve az ország szerbekkel való viszonyát, parázs meccsre lehet számítani. Lesz dolga a játékvezetőnek, de sok múlik rajta, hogy megfékezze majd az indulatokat. Svájcnak már a döntetlen is elég a továbbjutáshoz, déli szomszédaink viszont csak győzelem esetén lehetnek ott a kieséses szakaszban. A szerbek háza tájáról is botrányokról hallani, már ha igazak a hírek, kérdés, ezen mennyire tudják túltenni magukat pénteken. Úgy vélem, Murat Yakin együttese behúzza ezt a meccset, de előfordulhat, hogy a csapatok megosztoznak a pontokon.

Marosi Zoltán megosztotta velünk azon gondolatát is, szerinte mely válogatott fogja megnyerni a 2022-es világbajnokságot.

Szerda óta két-három válogatottat látok esélyesnek arra, hogy elhódítsa a világbajnoki trófeát, ezek egyike Franciaország. Bár ezer sebből vérzenek, klasszisok dőltek ki a torna előtt, de akik pótolják ezeket a sztárokat, tudják hozni azt, amit elvárnak tőlük. A kezdeti botladozás után Argentína is magára talált, ám szerintem számukra az elődöntő lesz a végállomás, hiszen Brazíliával fognak találkozni. Az ősi riválisok összecsapásából pedig Tite legénysége kerül ki győztesen. A Seleção kerete nagyon erős, a sztárokból egy világválogatottat ki lehetne állítani. Egységesek, játékuk is teljesen rendben van, bár ismerőseim Argentínát mondtak, nálam a brazilok a favoritok, felkerül a mezre a hatodik csillag.

Kiosztották az első Music Hungary-díjakat Veszprémben!

apamondta.hu

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek