Sport
2024-01-25

Bárányfelhő fejes Báránytól

Véget ért a törökországi edzőtábor a Loki focistái részére. A tizennyolc nap alatt hat mérkőzést játszott a csapat, a mérleg pozitív. Három győzelem, és két döntetlen mellett, mindössze egyszer szenvedtek vereséget a srácok.

Az az egy fiaskó is méltatlan volt hozzájuk. Délelőtt tíztől, a szlovén Ljubljana lőtt négyet a Blagojevics legénység hálójába. A meccset előző nap kellett volna lejátszani, de a vihar közbeszólt. Még alig ébredtek a labdarúgók, és a bíró már a sípjába fújt. Nem csoda az álmosabb produkció.

 

A stáb majd kielemzi a következő napokban az együtt töltött időt, de ha olyan mérleg mutatkozik majd, mint tavaly, akkor a szurkolók is elégedettek lesznek.

 Az utolsó meccsen a montenegrói Buducsnoszt Podgorica volt az ellenfél. Csakúgy, mint a kézilabdás lányoknak két hete. Dzsudzsákék amolyan tábort záró örömfocit mutattak be időnként. Már a negyedik percben az ellenfél hálójában landolt a labda Loncar lövése nyomán, de az asszisztens beintette a lest. Aztán hat perc múlva a csapat kapitánya egy szabadrúgást nagyszerűen ívelt a bal oldali hosszúra, érkezett Ferenczi, aki jókor volt jó helyen, és máris 1-0 ide. Az ellenfél is próbálkozott, voltak veszélyes lövéseik, de Megyeri bravúrral hárított.

A második félidőben sem lankadt a fegyelem és a figyelem. Ismét egy Dzsudzsák ívelés következett és Bárány, amolyan felhő fejessel zavarta meg a montenegrói kapust. Gyönyörű találat volt. Szerzett még egy harmadikat is a gárda - ezt is Dodó - de hiába tiltakoztak, a játékvezető megint csak lest jelzett.

Hétvégén valószínűleg pihenőt kapnak a játékosok, hogy néhány nap múlva, február harmadikán, szombaton este fél hattól fogadhassák a Diósgyőrt, már a bajnoki pontokért. A jó hangulat, és a várhatóan magas nézőszám minden bizonnyal garantált.

 

Felkészülési mérkőzés Törökország:

DVSC - Buducsnoszt Podgorica 2-0 (1-0)

 

Weisz György

 

Akiknek nem elég az aranyérem

WAKE UP 1230

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek