Sport
2023-11-30

Magyar Kupa: megtehetjük az első lépést az újabb címvédés felé

Fülöp Diána szerint a Debreceni Egyetem alakulata az osztálykülönbség ellenére sem veheti félvállról a gyulaiakat.

A DEAC női futsalcsapata szombaton a Gyulai Amazonok otthonában megkezdi a szereplését a Magyar Kupában, a találkozó 16 órakor kezdődik. Az NB II Keleti csoportjában szereplő ellenfelünk már az első fordulóban pályára lépett: az OMTK-ULE elleni meccs nem okozott neki komolyabb problémát, hiszen a négy gólig jutó Pintye Vivien vezérletével 11-2-re nyert. A továbbjutás a hétvégén is egy mérkőzésen dől el, a versenykiírás szerint döntetlen esetén az alacsonyabb osztályban érdekelt gárda lép tovább.

– Nem lesz könnyű dolgunk, hiszen szerintem a Gyula még az NB I-ben is megállná a helyét. A bajnokságban a Csepel ellen kétszer nyertünk két számjegyű különbséggel, ezúttal nem számítok ekkora differenciára. A hazaiak vállát nem nyomja különösebb teher, gyakorlatilag csak nekünk lesz veszítenivalónk, ám ezzel a nyomással meg kell birkóznunk. Sajnos a keretünkből többen betegséggel bajlódnak, ettől függetlenül bízom benne, hogy nagyjából teljes csapattal állhatunk ki a hétvégén – nyilatkozta Fülöp Diána.

Rutinos húzóemberünk speciális összecsapás előtt áll, hiszen egy szezont leszámítva 2005 és 2020 között a gyulai alakulatot erősítette.

– Bevallom, hogy nagyon izgatottan várom a találkozót. Rengeteg szép emlékkel gazdagodtam ott, több egykori csapattársamra úgy tekintek, mintha a testvérem lenne. Molnár Zoltánné tizenöt évig volt az edzőm, neki sokat köszönhetek. A legnagyobb sikerünknek az élvonalba jutást tartom. Összetartó csapattal rendelkeztünk, nem csak magunkért, hanem egymásért is küzdöttünk. Biztos vagyok benne, hogy a szurkolók kedvesen fognak fogadni. Gondolkoztam már azon, hogy mi lenne, amennyiben gólt szereznék. Ha győzelmet érne ez a találat, nyilván boldog lennék, de még ekkor sem ünnepelnék látványosan, egyébként sem jellemző ez rám – mondta Fülöp Dia.

Játékosaink az előző három idényben kisajátították maguknak a Magyar Kupát: 2021-ben az Astrát, 2022-ben és 2023-ban pedig a Tolnát győzték le a fináléban.

– Mindhárom siker más szempontból emlékezetes, például az első döntőben a koronavírus miatt nem lehettek nézők. Ha rangsorolnom kellene, akkor a legutóbbi döntőt tenném az első helyre, mivel a debreceni Főnix Arénában diadalmaskodtunk. Címvédőként természetesen idén sem lehet más célunk, mint az újabb elsőség – zárta mondandóját Fülöp Dia.


Magyar Kupa 2. forduló

Gyulai Amazonok-DEAC

2023. 12. 02. (szombat) 16.00, Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok

 

 

Ismét elhalasztották a montenegrói népszámlálást

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek