Sport
2023-11-26

Szombathelyen szakadt meg a DEAC sorozata

19 pontos vereséget szenvedett a DEAC kosárlabdacsapata a Tippmix Férfi NB I. A 9. fordulójában a címvédő Falco otthonában. Mócsán Bálinték csak időszakosan tudták felvenni a házigazda által diktált tempót, a hazai győzelem egy másodpercig sem forgott veszélyben.

A listavezető, eddig veretlen Alba Fehérvár mellett a bajnokság két legjobb formájában lévő együttese találkozott egymással, hiszen a Falco négy, a DEAC pedig három forduló óta nem talált legyőzőre. Villámrajtot vett a címvédő, Pongó és Benke vezérletével egy 12-0-s rohanással kezdték a mérkőzést, Andjelko Mandics így bő három perc után kénytelen volt kikérni első taktikai szünetét. A rövidszünet után Buljevic révén a hajdúságiak is megkezdték a pontgyártást, majd a folytatásban Hőgye és Edwin is csatlakoztak kozzá, de a hazaiak Pongó és Tiby pontos távolijaival tartották előnyüket (21-8). A negyed második felében is kiegyenlített játék folyt a pályán, de hiába vette fel a kesztyűt a DEAC a sárga-feketékkel, tíz perc játék után továbbra is 13 egységnyivel ment a házigazda.

A második negyedet Mócsánék kezdték jobban, Ságodi középtávolija után a csapatkapitány dobott be fél percen belül két hármast, így szempillantás alatt sikerült újra tízen belülre kerülniük (30-24). Keller ziccerével és Pongó újabb távolijával rendezték a sorokat a vasiak, de a debreceniek sem lassítottak, ezúttal Drenovac állt csapata élére. Bár a bajnokság eddig legjobban védekező csapatának hátsó alakzata csak nyomokban emlékeztetett önmagára, de bátor támadójátékkal sikerült felvenni a versenyt a jóval esélyesebb házigazdával. A félidő utolsó perceiben azonban minden addigit lerombolt a DEAC, a buta hibáknak köszönhetően Perl Zoltánék átrohantak a cívisvárosiakon, így az öltözőbe az addigi legnagyobb különbséggel mehettek a felek (51-36).

A fordulás után is a Falco akarata érvényesült, s bár a negyed elején Buljevic triplája után Edwin is eredményes volt, a hazaiak elővették híres védekezésüket, s közel öt percen keresztül megálljt parancsoltak a hajdúsági rohamoknak. Mivel a támadásokkal továbbra sem volt gondjuk, így Perl gyorsindítását követően a játékrész felénél már húsz volt közte (61-41). A folytatásban kissé leült a játék, mely abból a szempontól kedvezett a DEAC-nak, hogy az olló legalább nem nyílt tovább, de hiába sikerült 16 ponton tartani a vasiakat a negyedben, a záró felvonás előtt így is 19 volt a hátrányuk (67-48).

A kétperces szünet után Mócsán dobott be futtából egy hármast, majd Drenovac robogott végig egy szerzett labda után, de mielőtt vérszemet kaphattak volna, Tanoh Dez két duplával gyorsan lehűtötte a kedélyeket. Reális esélye nem volt a felzárkózásra a Debreceni Egyetemnek, 13 pontnál közelebb nem is tudtak közelebb kerülni az utolsó etapban, apró szépségtapasz, hogy az utolsó negyedet sikerült döntetlennel zárniuk. A mérkőzést követően tehát a DEAC jó sorozata szakadt meg, s bár tragédia nem történt, egy hét múlva a Zalaegerszeg otthonában ennél várhatóan jóval koncentráltabb játékra lesz szükség.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – DEAC 87-68 (29-16, 22-20, 16-12, 20-20)

Falco: PONGÓ 11/3, Tanoh Dez 7, Benke 11/3, TIBY 19/3, Keller 2 csere: PERL 19/3, Kovács 4, Pot, Barac 6, Jordano 5/3, Kovács 4, Krivacsevics 3, Verasztó.

vezetőedző: Milos Konakov

DEAC: Edwin 14, Hőgye 4, Drenovac 15, Williamson 5, Buljevic 6 csere: MÓCSÁN 16/9, Buckles 6/3, Ságodi 2, Csizmadia, Várszegi.

vezetőedző: Andjelko Mandics

Nőtt a lakástulajdonosok aránya a 30-59 évesek között

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek