Sport
2023-10-20

Erős ellenfelet fogadnak a kosarasok

A Debreceni Egyetem kosárlabdacsapata a bajnokságban még veretlen Körmendet fogadja. Hokisainkra egy hazai és egy fehérvári mérkőzés vár hétvégén. A labdarúgók is itthon játszanak, a többi csapatunk idegenben lép pályára.

Jégkorong

Hétvégén két találkozó vár a debreceni hokisokra, pénteken 18 órakor a Dunaújvárosi Acélbikák gárdáját fogadják a Debreceni Jégcsarnokban. A találkozó az Októberi Hokifeszt keretein belül zajlik, és számos program várja a kilátogató szurkolókat. Vasárnap újabb megmérettetés következik: a jó formában lévő FEHA19 otthonában lépnek jégre a mieink 17:30-kor.

 

Kosárlabda

Újra hazai pályán szerepel a DEAC kosárlabdacsapata, a Tippmix Férfi NB I. A 4. fordulójában az EGIS Körmend együttese érkezik az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokba. A szombaton 18 órakor kezdődő összecsapáson nem lesz egyszerű dolga Andjelko Mandics gárdájának, hiszen a vasiak eddig mindhárom bajnoki mérkőzésüket magabiztos játékkal nyerték.

- Nem úgy kezdtük a szezont, ahogy szerettük volna, a mérlegünk mellett a mutatott játékkal sem vagyok elégedett. A védekezésünk rendben van, de támadásban sokat kell még javulnunk, nagyon kevés pontot szerzünk. A Körmend játéka nagyon meggyőző. A két amerikai hátvédjük, Cook és Morgan jól szervezi a játékukat, hatékonyan bontanak és a precíz befejezések mellett a társakat is rendre megtalálják. A felkészülési mérkőzéseket és a bajnoki találkozókat tekintve az eddigi legjobb ellenféllel találkozunk most szombaton, nagyon nehéz meccs vár ránk, de természetesen hazai pályán szeretnénk őket legyőzni – nyilatkozta Andjelko Mandics vezetőedző.

 

Futsal

Hosszú út előtt állnak férfi futsalosaink, ugyanis az NB I 9. fordulójában egészen Pécsig kell buszozniuk. A PTE-PEAC–DEAC bajnokit október 20-án, pénteken 19 órakor rendezik.

- Amennyiben a pécsieket nem tudjuk két vállra fektetni, a Veszprém legyőzése nem ér semmit. A hétfői összecsapáson szívünket-lelkünket kitettük a pályára, meg akartuk mutatni, hogy ez az igazi arcunk. Viccesen azt mondhatnám, a győzelmünk kulcsa az volt, hogy hárommal többet rúgtunk, mint a veszprémiek. Az ellenfél kapuja előtt végre jött a “gyilkos ösztön”, ami meghatározónak bizonyult. Külön öröm, hogy Bazsányi Peti remek teljesítményt nyújtott. Egy megérzés miatt döntöttem úgy, hogy ezúttal ő fog védeni – nyilatkozta Tihanyi Csaba vezetőedző.

 

Röplabda

A női röplabda NB II Keleti csoportjában szereplő DEAC ezúttal derbit játszik, hiszen a DSZC-Eötvös DSE vendége lesz. A Beregszászi Pál Szakközépiskola csarnokában szombaton 15 órakor feszülnek egymásnak a felek.

 

Labdarúgás

Döntetlent játszott legutóbb az NB III-ban a Debreceni Egyetem alakulata Cigándon. A három pont megszerzésére vasárnap 11 órakor nyílik lehetőségük Urbin Péteréknek, amikor az Eger látogat a Dóczy utcai Sportcampusra.

 

Kézilabda

Idegenbeli bajnoki vár a DEAC-ra a férfi kézilabda NB I/B osztályában a hétvégén. A mieink a Veszprém U21-es együttesének otthonában lépnek pályára október 22-én, vasárnap 16 órakor.

 

 

 

Aki felkavarta az állóvizet - Azahriah

H. P. Baxxter

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek