Sport
2023-10-20

Battai Sugár a Jövő legértékesebb sportolója

A DEAC vívóját, a 20 évesen kétszeres felnőtt világbajnok Battai Sugárt választották a “Jövő legértékesebb sportolója” legjobbjának a Sport Forum Awards 2023 rendezvényén, a Puskás Arénában.

Igen rangos elismerésben részesült Battai Sugár, a kétszeres világbajnok női kardválogatott tagja, ugyanis megválasztották a 2023-as Sport Forum Hungaryn, Magyarország vezető sportkonferenciáján a “Jövő legértékesebb sportolója” kategória győztesének.

Battai Sugár és Tamás Henriette, a Magyar Vívó Szövetség főtitkára

Battai Sugár Katinka Debrecenben kezdte a pályafutását, és a mai napig a város versenyzője, 2021 óta a DEAC színeiben vív. A kezdetektől fogva Dávid László irányítja edzőként a munkáját. A 20 éves klasszis egészen fiatalon kitűnt korosztályából kiváló eredményeivel és kivételes technikai tudásával egyaránt. Rendszeresen ingázik szülővárosa és a központi edzéseknek otthont adó Budapest között.

Valamennyi korosztályban rendkívül sikeres volt nemcsak itthon, hanem külföldön is. Tizennyolc évesen kvalifikálta magát a tokiói olimpiára, ahol tagja volt a nyolcadik helyen végzett női kardcsapatnak. Az igazi nagy dobás azonban csak ezután következett: 19 évesen a legeredményesebb versenyzője volt annak a kardcsapatnak, amely a szakág történetének első világbajnoki aranyérmét szerezte 2022-ben, Kairóban. Az idei év meghozta a duplázást, hiszen Milánóban megvédte vb-címét a gárda, Sugi pedig ismét alapembernek számított.

Gratulálunk Battai Sugárnak és edzőjének, Dávid Lászlónak a rangos elismeréshez!

Jubiláló osztrák gyűjtemény a DEENK-ben

A sikerrel megvívott kupapárharc után városi rangadó vár a DEAC női röplabdacsapatára

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek