Sport
2023-09-29

A legutóbbi hazai meccs lehet a követendő példa

Kerezsi Ádám szerint a Debreceni Egyetem alakulata nem veheti félvállról a mezőkövesdieket.

A DEAC férfi kézilabdacsapata szombat este 18 órától az újonc Mezőkövesdet fogadja a DESOK-ban. A kövesdiek vereséggel indították a bajnokságot, ám az ezt követő három meccsen a begyűjthető hat pontból ötöt megszereztek, vagyis jó formában érkeznek Debrecenbe. Ellenfelünk örömébe némi üröm vegyült szerdán, ugyanis a DVTK elleni kupameccse 32-32-es döntetlennel zárult, így búcsúzott a sorozattól (a versenykiírás szerint remi esetén az alacsonyabb osztályban érdekelt gárda lép tovább). Ezzel szemben Mándi Norbert legénysége folytathatja a szereplését a sorozatban, hiszen a Füzesabony otthonában 41-25-re diadalmaskodott. Játékosaink a mostani idényben eddig kétszer léptek pályára itthon: a Kecskemétet 29-27-re, a Tatát pedig 36-24-re verték.

 Mindent megteszünk azért, hogy folytatódjon a jó hazai sorozat, bár biztos vagyok benne, hogy nehéz dolgunk lesz. Egyáltalán nem lepett meg a Mezőkövesd rajtja, mivel már az előző idényben ütőképes csapata volt, a nyáron pedig jól sikerültek az igazolásai. Ellenfelünkkel kapcsolatban főként a masszív védekezését érdemes kiemelni. A tataiakkal vívott találkozón remek teljesítményt nyújtottunk, ha ehhez hasonló produkcióval rukkolunk elő szombaton, reális esélyt látok a győzelemre – nyilatkozta Kerezsi Ádám.

Kerezsi nyáron érkezett együttesünkhöz, ám a szezon elején sérülés miatt nem számíthatott rá a szakmai stáb.

– Még a Kecskemét elleni mérkőzés előtt szakadt el részlegesen a bokaszalagom. Ugyan még nem vagyok tökéletes állapotban, ettől függetlenül már szóhoz jutottam a múlt héten Békésen. Reményeim szerint egyre többet tudok majd segíteni a csapatnak – zárta mondandóját Kerezsi Ádám.

NB I/B 5. forduló
DEAC-Mezőkövesdi KKFT
2023. 09. 30. (szombat) 18.00, DESOK

Új vezetőket neveztek ki a Klinikai Központban

Három pontért utaznak Diósgyőrbe

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek