Sport
2023-09-16

Szombat délután jobb volt a Győr

Meccs előtt még azt mondtuk: forma-forma. Meccs után: bejött a papírforma. Ezek a száraz tények. A női kézilabda BL kiírásban először mérte össze azonos nemzet két csapata a tudását a selejtező csoportokban. A Győr, a DVSC Schaefflert fogadta az Audi Arénában.

Más kérdés, hogy ilyenkor illenék semlegesnek lenni egy televíziós újságírónak. Bárhová húz a szíve, bármennyire szeret nyáron a zöldben sétálni, vagy csak zöldben sétálni, ennyire szemérmetlenül letenni a voksot egyik csapat mellett etikátlan. De ez csak a mi véleményünk, és az is lehet, hogy a másik irányba vagyunk elfogultak.

Nem volt telt ház a Rába-mentén, háromezer hazai drukker biztatta övéit, sajnos elenyésző számú vendég szurkoló jelenlétében. A kisalföldiek a hazai bajnokságban már elszenvedtek egy arcpirító fiaskót a szomszédjukban Mosonmagyaróváron, a kupában viszont Frankhonban verték eggyel a Brestet. A Loki százszázalékos itthon – háromból, három, – a nemzetközi porondon is győzött a svéd Savehof ellenében.

A kezdő sípszó után a vendéglátók eladták a labdát, Kácsor elinalt, és bevágta. Soha jobb irányt! Aztán megrázta magát az ETO, és viszonylag hamar fordítottak. Igaz nagyon nem tudtak elrugaszkodni a Debrecentől, a hetedik percben mindössze 4-3 volt nekik. Aztán jött – gyorsan – a koreai Rju, és kétszer mattolta Gabrielt. A mérkőzés ezen időszakában feltűnő volt, hogy Planéta lövéseit állandóan blokkolták, vagy Sandra Toft védte azokat. A huszadik perctől állandósult a három gólos különbség a Győr javára, mely a szünetre négyre duzzadt.

A második játékrészben aztán akadt egy hat perces zöld-fehér roham, amikor produkáltak Oftedalék egy nagy sorozatot, és a 45. percben már 26-18 volt nekik. Ebben a periódusban egyedül Hámori tartotta a lelket a vendégekben. Vámos Petra betörései nem sikerültek, helyén Csernyánszkinak voltak momentumai. Mindkét oldalon akadtak hibák, a több a DVSC-nél fordult elő. Nem véletlen, hogy Szilágyi Zoltán már negyedórával a vége előtt kikérte mind a három idejét. A jó szó nem használt, könnyed, helyi erő demonstráció lett a vége, tegyük hozzá megérdemelten.

Nincs baj, erre lehetett számítani, még akkor is, ha a különbség – az utóbbi idők egymás elleni derbijeit figyelembe véve – kissé túlzó is. A Győr az utóbbi hetek legjobb játékát produkálta, a Loki pedig kiváló partner volt ehhez.

A következő hét sem lesz könnyebb. Itthon kell tovább gazdagítani a pontokat a Dunaújváros ellen, majd vasárnap délután kettőtől, a német Bietigheim jön vendégségbe. Átalakult a vezetésük, más a játékuk stílusa tavalyhoz képest, lehet tehát javítani.

Ulrik Kirkely az összecsapás után saját játékosait dicsérte, megemlítette, hogy a nagy arányú győzelmük kulcsa az volt, előre léptek védekezésben.

A DVSC legjobbja, Hámori úgy vélekedett, a beállók elleni védekezésben nem voltak kellően agresszívek. Szeretnek a Győrrel játszani – tette hozzá – és reméli, ez a találkozó nem veti vissza a lányokat önbizalmukban, hiszen még nagyon sok mérkőzés van hátra a selejtezőkben.

Női kézilabda BL selejtező, 2. forduló

Győri Audi ETO KC – DVSC Schaeffler: 35-23 (14-10)

W.Gy.

debsport.com

Tankcsapda

Ozzy Osbourne

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek