Sport
2023-07-31

Szemünk a pályán! Startol a Vasutas az NBI-ben!

Bár a nemzetközi porondon már bekezdett a Lokomotív, ráadásul sikerült jó eredményt (0-1) is elérni a tikkasztó örmény hőségben, a hazai pontvadászat startpisztolya csak ma este 8 órakor dördül el számunkra. A mindig kellemetlen Mezőkövesd ellen kell helytállni a fiúknak, hiszen a bajnokságban való jó kezdés nem csak lendületet adhat a csütörtöki EKL visszavágó előtt, de a hazai vetélytársaknak is jelzi: mindkét pályára figyelünk!

Az Alashkert elleni felvezetőben már jeleztem: ebben a szezonban a szakmai stábnak többet kell majd rotálni a csapatot. Igen, de azt sem lehet teljesen koncepció nélkül, fontos, hogy meglegyen a kohézió a játékosok között. Szép feladat még erre is figyelni, de édes teher ez most a cívisvárosban! Sajnálatos módon azonban egyik kulcsjátékosunk nem szakmai megfontolás miatt marad a lelátón: Ferenczi Janika bokaszalag-szakadás miatt hosszú hetekre kidőlt, pótlása pedig igenis nehéz feladat lesz!

 

Micsoda balszerencse ez sajátnevelésű játékosunk számára, hiszen az elmúlt időszak válogatott meghívói után most klubcsapatát is nemzetközi szintéren segíthette volna... Jobbulást, Jani! Mihamarabb visszavárunk!

 

A balhátvéd pozícióban minden bizonnyal Manrique lesz az állandó helyettes, de Mojzis felépülése talán váltásban szintén megoldás lehet. A középpályán és a csatársorban is lehetnek változások, kezdőként léphet pályára Domingues és a szurkolók nagy kedvence, Bárány Donát is. Ugyanitt érdemesnek tartom megjegyezni, hogy Mance felépülése esetén az európai hadjárat ideje alatt, akár két csatárral is kifuthat az NBI-ben a Loki. Ez a fajta taktikai változtatás nagyon jól jönne, hiszen legutóbb tavasszal, a Zalaegerszegen volt hasonlóra példa, nem is tudtak akkor hirtelen mit kezdeni a zegiek velünk.

Kíváncsian várom, mikor láthatjuk esetleg újra a két csatáros megoldást, ami egyre ritkább a mai labdarúgásban!

 

Mezőkövesden meleg volt a pite, de végül sikerült megőrizni NB I-es tagságukat. A keretben voltak kisebb-nagyobb változások, de Kuttor Attila maradt a vezetőedző, ami azt jelzi: a játék képe hasonlóan fog alakulni, mint irányítása alatt mindig: betonvédelem és kontrajáték, felesleges kockázat pedig nulla. Erre némileg rácáfol a sárga-kékek kapitányának, Cseri Tamásnak a nyilatkozata, aki úgy véli a nyitányon egyértelmű cél számukra a győzelem megszerzése a Nagyerdei Stadionban!

 

Ezt tervezi azonban a korábbi válogatott "tarajos" balszerencséjére a DVSC is, ahol a bizonyítani akaró játékosok jelezhetik a szakmai stábnak, igenis számolni kell velük ebben a szezonban! Reméljük, akik kilátogatnak ma a Nagyerdőre egy izgalmas mérkőzést, jó focit, valamint magabiztos hazai sikert láthatnak. Hiszen ezt a legutóbbi kiírásban megtanultuk, mi csak a következő feladatra koncentrálunk!

 

Hajrá Loki, mindörökké Debrecen!

 

fotó: dvsc.hu  

Adj egy ötöst

Nőtt a ferihegyi repülőtér forgalma az első fél évben

Macskin László

Szerző
Hasonló cikkek