Sport
2023-05-12

Finisben a DEAC csapatai

A Debreceni Egyetem kosárlabdázói negyedik összecsapásukra készülnek a Sopron ellen. Férfi futsalosaink rangadót játszanak az NB I felsőházában, míg a lányokra a döntő első mérkőzése vár. Utolsó hazai meccsüket játsszák a labdarúgók és a kézilabdázók.

Kosárlabda

Véget vethet a Sopron elleni párharcnak a DEAC férfi kosárlabdacsapata péntek este. Mivel kedden ötpontos sikert arattak idegenben a fekete-fehérek, elvették ellenfelük pályaelőnyét. Ha május 12-én, pénteken 18 órától a DEAC győz az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, megnyeri az NB I A 5-8. helyért rendezett keresztjátékát. Amennyiben ez nem sikerül, akkor vasárnap 18 órakor ötödik meccset játszanak a Sopron KC otthonában. A párharc győztese az 5. helyért küzdhet majd meg a Szolnok-Kecskemét továbbjutójával.

 

Futsal

A férfi futsal NB I felsőházában megyei rangadót játszik a Debreceni Egyetem alakulata: május 15-én, hétfőn 18:30-tól Berettyóújfaluban a friss Magyar Kupa-ezüstérmes MVFC lesz az ellenfél.

A lányokra az első osztályú bajnokság döntőjének első felvonása vár. A hétvégén Magyar Kupát nyert DEAC a TFSE-Bestrong gárdáját fogadja május 14-én, vasárnap 17 órakor a DESOK-ban. Az aranyért három győztes meccset kell vívni.

 

Labdarúgás

A 2022/2023-as NB III-as szezon utolsó hazai mérkőzését vívják a DEAC futballistái a bajnokság 37. fordulójában. Az ingyen megtekinthető kilencven percet az FC Hatvan ellen játssza a házigazda a Dóczy utcai Sportcampuson május 14-én, vasárnap 17 órakor.

A női NB II. Keleti csoportjának 20. körét rendezik a hétvégén. A DVSC-DEAC ugyancsak a Dóczy utcán száll harcba a pontokért, május 13-án, szombaton 17 órakor a Monori SE lesz Hardon Ritáék ellenfele.

 

Kézilabda

Szintén az utolsó hazai mérkőzésre készül a DEAC kézilabdacsapata, amely szombaton 18 órakor a BFKA-Veszprémet látja vendégül az NB I/B-ben. A DESOK-ban Mándi Norbert együttese győzelemmel búcsúzna a szurkolóktól.

- Az NB I/B leggyorsabb együttesét fogadjuk, így kulcsfontosságú lesz, hogy mennyire tudjuk lassítani a tempóját. Szeretnénk győzelemmel meghálálni a szurkolótáborunk egész éves kitartó buzdítását. Az sem mellékes, hogy ilyen összetételben itthon utoljára fogunk pályára lépni. A célunkat, a bennmaradást már korábban teljesítettük, így nincs különösebb teher rajtunk – mondta Mándi Norbert vezetőedző.

 

Amerikai futball

A Divízió I. 3. fordulójában idegenbe utazik a DEAC amerikaifutball-csapata. A Football Armoury Cowbells II elleni találkozót május 14-én, vasárnap 16 órától rendezik Budapesten, a Tichy Lajos Sportcentrumban.

Debreceni agráros hallgató a FAO testületében

Kiállítás nyílik a Nagytemplomban

unideb.hu

Szerző
Hasonló cikkek