Sport
2022-10-20

Pénteken a listavezető ellen meccselünk

Nem akármilyen próbatétel vár a mieinkre a hévége első játéknapján, pénteken este a Vasas Jégcentrumban. Ezúttal a veretlen listavezető, a Budapest Jégkorong Akadémia HC lesz a debreceni srácok ellenfele.

A „rozsomákok” az eddig lejátszott 8 találkozójukból hetet rendes játékidőben nyertek meg, mindössze egyszer kellett túlórázniuk, a Sportclub ellenében. Mivel pedig hosszabbításban behúzták azt is, végső soron nyolc győzelemmel állnak az Erste Liga tabellájának élén. Kangyal Balázs legénysége imponáló magabiztossággal menetel, október 14-én úgy nyertek a Jegesmedvék ellen, hogy a miskolciak jóval többet lőttek kapura, de így sem tudtak két gólnál közelebb férkőzni az ellenfelükhöz. Ami a mieinket illeti, a srácok október elején, a rossz szériájuk során jártak már a Vasas Jégcentrumban és nagy arányú vereséggel tértek haza. Azóta sok minden megváltozott az egyetemisták háza táján, bízunk abban, hogy pénteken végig harcban leszünk a győzelemért. A kanadai táblázat érdekes képet mutat; a listát Spirko vezeti, Dalecky a második, többek a két BJA-as, Elo és Schlekmann társaságában, mások alig fértek be az élcsoportba. A tabella nyilván csak a valóság egy szeletét mutatja, de így is reménykedünk a jó játékban és a helyt állásban. A debreceni alakulatnak sajnos, nélkülöznie kell Mazzag Danit, kiváló támadónk hosszú időre kidőlt a sorból. György József vezetőedző kérdésünkre elmondta, hogy Danin kívül mindenki egészséges és a csapat rendelkezésére áll. A srácok a legjobb tudások szerint felkészültek az ellenfélből, négy sorral fogunk játszani és terveink szerint folyamatosan próbálunk nyomást helyezni rájuk. Nem kétséges, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, mivel a BJA komoly erőket vonultat fel, a finn és az orosz iskola képviselőivel az élen, de nem nélkülözik a tehetséges hazai játékosokat sem. Két különböző játékstílusú együttes találkozik egymással, de különösen oda kell figyelni a kapu előtti területen folyó harcokra és a kipattanókra, melyek rendre kitüntető szerepet kapnak a fővárosi csapat taktikájában.

Számunkra kiemelkedően fontos lehet, hogy a közönség soraiban a vendégszurkolók is képviseltessék magukat. Ezért arra biztatunk mindenkit, hogy aki csak teheti, látogasson el személyesen a káposztásmegyeri csarnokba! Akik ezt nem tudják megtenni, azoknak az Erste Liga TV élő közvetítését ajánljuk szíves figyelmükbe. A mérkőzés 18.40-kor kezdődik.

2022.10.20. 18.40 Vasas Jégcentrum
EL 45
Budapest Jégkorong Akadémia HC – DEAC

A tudatos fogyasztókért

Ádám Martin

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek