Sport
2023-04-05

Új edzőpáros a DEAC-nál

Régi ismerősök irányítják a következő szezonban a jégkorongcsapatunk szakmai munkáját.

Február végén vált biztossá, hogy a DEAC a következő idényt új edzőpárossal kezdi. A mai napon pedig immár hivatalos, hogy az egyesület Vaszjunyin Artyomot bízza meg a vezetőedzői feladatok ellátásával, míg segítőtársa Berta Ákos lesz.

A 39 éves Vaszjunyin Artyom Kijevben született, de tizenévesen már az Alba Volánban jégkorongozott, és bár később megfordult a Ferencváros, valamint a Dunaújváros csapatában is, de pályafutása jelentős részében Székesfehérváron játszott, az EBEL-ben is rendszeresen jégre lépett. Hétszeres magyar bajnok, aki emellett közel nyolcvan alkalommal öltötte magára a magyar válogatott szerelését, a szapporói hősök egyike. A cívisvárosi szurkolók is jól ismerhetik, hiszen 2013-2017 között játékosként a Debreceni Hoki Klub MOL Ligás csapatát erősítette. Pályafutása befejeztével visszatért Székesfehérvárra, ahol az utánpótlásban töltött be edzői szerepet, az U21-es csapattal két bajnoki címet szerzett.

A 35 éves Berta Ákost talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen 2014 óta a debreceni jégkorong egyik meghatározó alakja. Dunaújvárosban nevelkedett, majd hosszabb fővárosi időszak következett: volt az Újpest, a Vasas és az FTC hokisa. A DHK-ba 2015-be igazolt, és azóta – egy rövid kitérőt leszámítva – a cívisvárosban él. Tagja volt a DEAC jégkorong 2018-as megalakulásának, sőt négy sikeres idényt teljesített a Debreceni Egyetem gárdájában csapatkapitányként. A 2022-es visszavonulását követően a DEAC Jégkorong Akadémia U16-os együttesében edzősködött.

A két szakember korábban együtt játszott a DHK-ban, most pedig edzőként dolgozik újra együtt a debreceni jégkorongcsapat sikeréért.

Szögyényi László

DEDM: helycsere az élen

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek