Sport
2023-04-02

A Körösladány egy kontrából betalált, a DEAC-nak pedig semmi sem sikerült.

A szerdai, Jászberény elleni nagy arányú hazai győzelem után vasárnap is várt egy találkozó a Debreceni Egyetem alakulatára a labdarúgó NB III Keleti csoportjának 29. fordulójában.

A fekete-fehérek ezúttal a közvetlen rivális, a tabellán egy hellyel mögöttük álló, negyedik pozíciót elfoglaló Körösladány otthonában szálltak harcba a pontokért.

Az első tíz percben vagdalkozó volt a játék, helyzetek nélkül, egy ízben kellett öklöznie egy szögletet a debreceni kapusnak, Ratkunak. Várható volt, hogy nagyjából egyenlő erők küzdelmét láthatjuk majd, ugyanis a két gárda azonos pontszámmal rendelkezett a kezdő sípszó előtt. Az első nagy védést negyedóra elteltével a házigazdák cerberusa mutatta be egy közeli, kavarodást követő lövés után. Ezt követően Wente forgolódott a tizenhatoson belül, ám kiszorították a védők, majd Orosz fejelt egy méterrel fölé. A félidő hajrájában Al-Sheraji esett el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül, ám a játékvezető neki adott sárga lapot. Az első negyvenöt percben a Debrecen játszott veszélyesebben, komolyabb ziccerek nélkül.

A fordulás után szinte rögtön sérülés történt nálunk, Arjun Wentét kellett ápolni, majd lekísérni, ugyanis megütötte a vállát esés közben. Helyére Szabó Levente állt az 54. percben. Nem sokkal később Oroszt váltotta Aranyos. A 66. minutumban Virág beadását fejelte szép mozdulattal a jobb sarok irányába Ujvárosi, a kapus lefülelte a labdát. A 69. percben a semmiből megszerezte a vezetést a Körösladány, egy hosszú indításra Ratku kifutott, ám Jánovszki megelőzte és 17 méterről a hálóba ívelt. A folytatásban még nagyobb sebességre kapcsoltunk, de semmi nem jött össze, a hazaiak megszállták a tizenhatosuk előterét, és mindig volt egy jó ütemben becsúszó láb, amely megakadályozta, hogy helyzetekig jussunk. A DEAC mindent megtett azért, hogy pontot szerezzen, de ezen a napon csak a Körösladány tudott betalálni.

– Nem történt új dolog, nagyjából minden idegenbeli mérkőzésünkön az történik, ami ma. Előtte megbeszéltük, hogy ezekből a találkozókból jobban kellene kijönnünk, és ezért mit kell tennünk. Nem sikerült. Most is egy nagy egyéni hibából kaptunk gólt, és azzal vesztettünk. Az az igazság, amikor engednek játszani bennünket, amikor hasonló stílusú csapattal találkozunk, akkor megvan a minőségünk. Ha van az ellenfélnél néhány “fajsúlyosabb” játékos, akkor arrébb tesznek minket, és gyengék leszünk a kapu előtt. Ezen igyekszünk javítani a jövőben – nyilatkozta Sándor Tamás vezetőedző.

NB III Keleti csoport, 29. forduló
Körösladányi MSK-DEAC 1-0 (0-0)
DEAC: Ratku – Jankelic, Orosz (Aranyos 58.), Ujvárosi, Korhut – Al-Sheraji, Sándor, Kónya, Virág (Lakatos 75.), Wente (Szabó 54.) – Kerekes.
Gól: Jánovszki (69.)

Hármat vágva a Vasasnak tért vissza a győztes útra a Loki

A Mission három éve várt koncertje az A38-on

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek