Sport
2023-02-26

Megszakadt a Loki szép sorozata

A Ferencváros mindkét félidőben betalált, míg a DVSC nem tudott reagálni a gólokra, így a zöld-fehérek elvitték a három pontot a Nagyerdei Stadionból.

Eljött a nap, melyre több mint egy éve vártak a debreceni szurkolók, a Nagyerdei Stadionban ismét Loki – Fradi párharcra került sor. Hatalmas volt az érdeklődés a mérkőzés iránt, már jóval a kezdés előtt piros-fehérbe borult a Nagyerdő, tömegesen érkeztek a drukkerek a stadionhoz. A debreceni ultrák is nagyon készültek a rangadóra, órákkal korábban a Nagytemplom melletti téren gyülekeztek és együtt vonultak a szentély felé. A menethez többen is csatlakoztak a debreceni labdarúgás szerelmesi közül, út közben éltették kedvenceiket, na meg egy kicsit oda-oda szúrtak a Fradinak.

De nem a zöld-fehérek miatt teltek meg a lelátók, sokkal inkább a Loki miatt, ugyanis tavasszal szárnyal a csapat, a sikereknek köszönhetően pedig a táblázat 4. helyére léptek. Srdjan Blagijevic legénysége is nagyon készült a párharcra, jó játékkal és jó eredménnyel szerették volna folytatni a tavaszi sikerszériát. A debreceni kapitány is jubilált, ugyanis Dzsudzsák Balázs a 100. NB I-es bajnoki mérkőzésére készült.

A Kispesten megsérült Kusnyír nem tudta vállalni a játékot, így a Loki szakvezetője átalakította a hátsó alakzatot, Lagator is kimaradt, a védelem jobb oldalán Romanchuk kezdett, a tengelyben pedig a Dreskovic-Deslandes páros. A többi csapatrészben nem történt változás, középpályán és a támadósorban a Honvéd ellen kezdők léptek pályára. A piros-fehérek abban a tudatban léptek pályára, ha nyernek, felléphetnek a dobogóra, ugyanis a Kisvárda szombaton pontokat hullajtott.

Hatalmas ováció fogadta a debreceni játékosokat, nagyjából 12 ezer torokból zúgott a Hajrá Loki, majd elcsendesedett a lelátó, drukkerek és játékosok a napokban elhunyt Lendvai Miklósra emlékeztek egyperces néma csenddel.

Nagy lendülettel kezdtek a piros-fehérek, már saját térfelén letámadták a vendégeket, ám az első helyzet a vendégek előtt adódott, R. Mmaee lövését kellett Megyerinek vetődve hárítania. Felváltva támadtak a csapatok, ám az attakok elhaltak a tizenhatosoknál, mindkét fél jól szervezte meg védelmét. A 10. percben Megyerit tornáztatták meg alaposan, R. Mmaee jobb alsóba tartó lövését tolta vetődve szögletre. Válaszul Dzsudzsák vette célba a jobb felsőt, de kicsit pontatlanul célzott, Dibusznak nem kellett játékba avatkoznia. Veszélyesebben futballozott a Ferencváros, áttevődött a játék a debreceni térfélre, de a hazai védelem állta a sarat. Ha kellett Megyeri csillogtatta meg tudását, aki Frederiksen löketét is magabiztosan védte. A vendégek agresszív játékának nem igen találta ellenszerét a DVSC, hiába próbáltak kijönni a szorításból, nem tudták sokáig birtokolni a labdát. Nem úgy a 26. percben, mikor Ferenci beadása találta meg Sóst, a Loki 22-ese azonban a kapu mellé bólintott. Szécsit buktatták a tizenhatos előtt, Dzsudzsák végezhetett el ígéretes helyről szabadrúgást, ám a sorfalat találta telibe. Egyre többször eljutottak a hazaiak a Fradi kapuja elé, voltak lövési kísérletek, de Dibusznak továbbra sem akadt munkája. A 35. percben a játékvezető megkegyelmezett a már besárgult Sigérnek, annak ellenére nem mutatta fel neki másodjára is a lapot, hogy két kézzel húzta vissza Dzsudzsákot. A 37. percben sajnos a Fradi tábor ünnepelhetett: Dreskovics adta el saját térfélen a labdát, Traoré köszönte és indította bal szélen Zachariassent, aki pontosan centerezett, M. Mmaee pedig megelőzve védőjét 5 méterről a hosszúba pörgetett (0-1). Közeledve a félidő végéhez, a fővárosiak voltak aktívabbak, veszélyeztettek is, de újabb találat már nem született, maradt az egygólos Fradi előny.

A DVSC szakvezetője nem változtatott csapatán, a kezdő tizenegy futott ki a pályára a negyedórás pauza letelte után. Frederiksen lövéssel indult a második félidő, de a dán játékos rosszul célzott, a labda a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Válaszul Dzsudzsák eresztett el egy sistergős bombát, de fölé szállt az életerős löket. Láthatóan feltolta védekezését a Vasutas, ám ez magában hordozta a veszélyt, hiszen szabad területek nyílhattak a Ferencváros előtt. Megyeri hozta rá a frászt a debreceni drukkerekre, rosszul végezte el a kirúgást, a labdára Frederiksen csapott le és vette célba a jobb alsót, de a Loki cerberusa fogta a nem túl erős lövést. Próbálták megbontani a zöld-fehérek védelmét Szécsiék, ám nem találták a rést a falon, így helyzetet sem tudtak kialakítani. Eltelt 60 perc és a Debrecennek még nem volt kaput eltaláló lövése, ráadásul hiányzott az az átütő erő és lendület, mely a Honvéd ellen jellemezte a játékot. A 69. percben nagyon közel állt a Fradi a duplázáshoz, Traoré 18 méteres bombája csattan a keresztlécen, a kipattanó Zachariassen elé került, aki az ötösről próbálta a kapuba kotorni a labdát, de Megyeri magához ölelte a játékszert. Támadóbbá akarta tenni csapatát Blagojevic, lekapta a pályáról Varga Józsefet és Sóst, helyettük Loncar és Mance folytatta. A 79. percben eldőlni látszott a mérkőzés, Traoré tette vissza a labdát R. Mmaeehoz, aki a tizenhatos vonaláról védhetetlenül tekert a hosszúba (0-2). A baj nem jár egyedül, a gól után nemsokkal egy fölösleges szabálytalanság után villant a piros lap és Mance mehetett zuhanyozni. Az idő vészesen fogyott, nem sok esély látszott, hogy a Loki ledolgozná a hátrányát, de még a szépítő találatra sem, láthatóan szétesett a Vasutas játéka. Ráadásul ismét Megyerinek kellett nagyot védeni, R. Mmaee tornáztatta meg alaposan a debreceni hálóőrt. A 93. percben esély nyílt a szépítésre, de Dzsudzsák 17 méterről nem talált kaput. Ez volt a mérkőzés utolsó momentuma, a rangadót a Ferencváros nyerte, valljuk be, megérdemelten.

Labdarúgó NB I 21. forduló

DVSC – Ferencváros: 0-2 (0-1)

DVSC: Megyeri – Dreskovic, Romanchuk (Bévárdi 82′), Deslandes, Ferenczi – Varga J. (Mance 71′), Manrique – Szécsi (Aydin 60′), Dzsudzsák, Sós (Loncar 71′) – Babunski

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Ferencváros: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Abena, Pászka (Civic 56′) – Sigér (Budjemma 89′), Esiti, Zachariassen, Frederiksen (Wingo 89′) – Traoré, R. Mmaee

Vezetőedző: Stanislav Cherchesov

Gólszerző: R. Mmaee 37’, 79′

KZT

Foto:Ásztai Csaba

debsport.com

Ezúttal a DEAC verte 1-0-ra idegenben a DVTK második csapatát.

Londonban tárgyal hétfőn az Európai Bizottság elnöke az észak-írországi protokollról

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek