Sport
2023-02-26

Ezúttal a DEAC verte 1-0-ra idegenben a DVTK második csapatát.

Szeles, hideg időjárás várta a gárdákat vasárnap délelőtt a miskolci mérkőzésen, amelyet az NB III Keleti csoportjában rendeztek a DVTK II. és a DEAC között.

A két együttes nyár végi, hajdúsági találkozóját a borsodiak nyerték 1-0-ra, itt volt tehát az alkalom a visszavágásra! A vendégek nem voltak túl szerencsések, mert Anton Bidzilya a bemelegítésnél megsérült, helyette Lakatos Benjámin kezdett, majd a hetedik percben, ugyancsak sérülés miatt Aranyos is lejött, az ő helyét Virág Gergő vette át.

Ennek ellenére jobban játszott a találkozó elején az egyetemi gárda, Sándor Tamás együttese agresszívan letámadta ellenfelét. A házigazdák komolyabb munkát nem adtak Ratku kapusnak, viszont az első 20 percben Al-Sheraji igen közel járt a gólhoz: lövése centikkel suhant el a kapu előtt. A meccs igen feszült hangulatban zajlott, különösen, miután a télen érkezett amerikai játékosunk, Arjun Wente gyönyörű találatot szerzett. A vezetés után is támadásban maradt a DEAC, ismét Rauf Al-Sheraji, majd Bényei bombázott kevéssel fölé. A miskolciak a szünet előtt Balázs révén veszélyeztettek, ám megúsztuk a szituációt.

A fordulást követően Wente visszagurítását Soltész lőtte kevéssel fölé, majd ráerősített a Diósgyőr, és sorra rúgta a szögleteket. Nagyjából egy órája zajlott a mérkőzés, amikor ismét a Debrecen került fölénybe, Wente és Lakatos is eredményes lehetett volna, ha pontosabban céloz. Úgy tűnt, nem forog veszélyben a győzelmünk, de a 79. minutumban Oláh nagyot esett a tizenhatosunkon belül, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. A labdának Benkő futott neki, lapos, jobb sarokra tartó lövését Ratku Roland gyors vetődéssel kiütötte! Az utolsó percekben mindent megtett az egyenlítésért a DVTK II, azonban kivédekeztük a finist, így újabb három ponttal gazdagodtunk.

– Amit elterveztünk a meccs előtt, azt 100 százalékig teljesítettük támadásban és védekezésben is. Az első félidőben többször is lehetőségünk nyílt veszélyes lövésekre, de ezeket elkapkodtuk. A második játékrész is hasonló tempóban zajlott, ám a végefelé beszorultunk, ami nem feltétlenül a DVTK II. érdeme volt, sokkal inkább a játékvezetőé. A tizenegyes is véleményes volt, de hála kapusunknak nem kaptunk gólt belőle. Annak ellenére szervezettek voltunk, hogy Bidzilya a bemelegítés közben megsérült, majd Aranyost is le kellett cserélnünk a hetedik percben. Sajnos, a két belső védőnk kisárgázódott, ezért ők nem játshjatnak a következő fordulóban, ezeket a gondokat majd meg kell oldanunk – nyilatkozta vezetőedzőnk, Sándor Tamás.

NB III Keleti csoport, 23. forduló
DVTK II.-DEAC 0-1 (0-0)
Ratku – Bényei, Ujvárosi, Orosz, Aranyos (Virág 7., Papp 85.) – Sándor, Soltész – Al-Sheraji, Lakatos, Wente – Kerekes (Trencsényi 72.).
Gól: Wente (22.)

SZOBAKATEDRA

Megszakadt a Loki szép sorozata

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek