Sport
2023-02-19

A DEAC nyerte a vasárnapi bajnokit

Az egyetemi alakulat jobban alkalmazkodott a körülményekhez és három góllal győzött.

Nyári zápor februárban – ez volt a szlogen a DEAC-Vasas II. NB III-mas meccs előtt, ugyanis a tavasz bajnoki nyitányán rossz idő fogadta a csapatokat. Úgy tűnt, a DEAC alkalmazkodott jobban a körülményekhez, mert a vendégek kétszer is a gólvonalról mentettek, azaz jobban kezdtünk. Időközben pedig a nap is kisütött, s abban bíztak szurkolóink, a végeredmény is örömre ad majd okot.

A Vasas is összekapta magát a folytatásra, de valójában nem volt túl jó játék az első 45 percben. A DEAC jobban akart, a gólokra viszont még várnunk kellett. A szünet előtt volt egy véleményes szituáció, amikor 11-est lehetett volna ítélni a házigazdáknak, ám a játékvezető sípja néma maradt. A fordulás előtt még két ízben védenie kellett a Vasas kapusának, de nem sikerült a hálóba találniuk a támadóinknak.

A második félidő elején rögtön megszereztük a vezetést, az addig is igen agilis Orosz Marcell ugrott a legmagasabbra, és a hálóba fejelt. Hogy, még nagyobb legyen az öröme a publikumnak, arról Herrich öngólja gondoskodott. Továbbra is mi voltunk fölényben, de egyszer Ratkunak is kapufára kellett tolnia egy szabadrúgást. A 82. percben zártuk le végképp a találkozót: Al-Sheraji biztosította be a győzelmünket.

DEAC-Vasas II. 3-0 (0-0)
DEAC: Ratku – Bényei (Tóth 85.), Ujvárosi, Aranyos (Lakatos 73.), Orosz, Sándor, Bidzilya (Virág 73.), Al-Sheraji, Soltész, Kerekes (Jankelic 85.), Wente (Trencsényi 57.).
Gól: Orosz (48.), Herrich (öngól, 57.), Al-Sheraji (82.)
Fotók: Derencsényi István

Kapcsolat

Álomgóllal győzött a Loki

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek