Sport
2022-12-29

A listavezető látogat el hozzánk

Az Erste Liga egyik legerősebb és jelenleg talán a legjobb formában játszó együttese látogat el pénteken Debrecenbe.

A BJAHC pillanatnyilag négy pont előnnyel vezeti a Ligát és az utóbbi időszakban egyre-másra aratja a gyakran nagy gólkülönbségű győzelmeket. Csak decemberben az újpestieket négy, a Jegesmedvéket három góllal intézték el, a ferencvárosiak hálóját öt góllal terhelték meg. A mieink sem boldogultak velük, legutóbb pedig az újvárosiak szaladtak bele ellenük egy kiadós vereségbe. A karácsony előtti hazai mérkőzésünk során többször is kihagyott az egyetemista srácok védekezése, de elől sem volt mindig megfelelő a koncentráció. A kapura lövéseket 45-32-re nyertük, de a majdnem félszáz kaput eltaláló lövésből csak négy gól született, míg az ellenfél nyolcszor talált be, az elsőt 8 másodperccel a korongbedobás után szerezték.

Ami a holnapi visszavágót illeti, reméljük, hogy az egy héttel korábbi hibákat ezúttal nem követjük el. Jobban odafigyelünk a bulik elhozására és az ellenfél gyors ellenakcióira. A Jegesmedvékkel szemben megvívott keddi összecsapást tekinthetjük akár ráhangolásnak is, ahol dacára a hosszabbításban elszenvedett vereségnek, a srácok javuló formát mutattak. Majdnem biztosra vehetjük, hogy az ellenfelünk a miskolciakhoz hasonlóan megpróbálja majd elrontani a játékunkat, bízunk azonban abban, hogy ez nem fog sikerülni nekik. A BJA bizonyosan négy sorral lép majd a jégre, míg a mieinknek meg kell elégedni a három sorral. Így is lehetőség nyílik arra, hogy rendesen megszorongassuk a káposztásmegyeri alakulatot, már csak azért is, mert a rozsomákok ellen van miért visszavágni.

Megkérdeztük György József szakvezetőt, hogyan látja ezen a meccsen a mieink esélyeit?

– Remélem, hogy sikerül majd jobban kezdeni, mint legutóbb! A védekezésre végig jobban kell figyelni, nem lehet még egyszer olyan sok gólt kapni, mint huszadikán. Ez év utolsó mérkőzése, amelyre reméljük, nagy létszámban érkezik majd a közönség. Papíron az ellenfél az erősebb, részünkről nagyon pontos és jó játék kell majd a sikerhez! – válaszolt a szakvezető.

A revánshoz jelentős adalékokkal járulhat hozzá a közönség, amely lelkesíti a játékosainkat és segít úrrá lenni a nehéz pillanatokon. Az közelmúltban tapasztaltak szerint van hová fejlődnünk úgy a létszám, mint a buzdítás hangereje szempontjából. Változatlanul hívjuk és várjuk tehát a nagyérdemű publikumot a Debreceni Jégcsarnokba! Mindazoknak, akik számára ez a lehetőség nem élérhető, felhívjuk a figyelmét az Erste Liga TV élő közvetítésére, amelyik pénteken este 18.30 órakor kezdődik.

2022. december 30. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 121
DEAC – Budapest Jégkorong Akadémia HC

=Müller Károly=

A Campus területén is parkolhatnak a Kiss Ádám önálló estjére érkező vendégek

Tűzijáték

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek