Sport
2022-12-21

Megnehezítettük az olasz bajnok dolgát

A Debreceni Egyetem alakulata a kétgólos vereség ellenére emelt fővel hagyhatta el a játékteret.

A DEAC női futsalosai kedd este a házigazda Falconara ellen mutatkoztak be az olaszországi nemzetközi tornán. Ellenfelünk hétfőn a holland DRS Vijfjét 12-1-re verte, ez is mutatta, hogy roppant nehéz meccs várt ránk.

Ahogy arra számítani lehetett, már az elején nagy nyomást helyeztek ránk a hazaiak, Torma Lillának bőven akadt teendője, de szerencsére remek kapusunk szállította az óriási bravúrokat. Az első helyzetünk Krascsenics Csilla előtt adódott, a fejesét kipiszkálta Dibiase Angelica. Hősiesen védekeztünk, Csepregi Gabriella és Fülöp Dia is nagy mentéssel óvta meg a kapunkat a góltól. Aztán Nagy Anikó végzett el veszélyes helyről szabadrúgást, az egyik olasz a gólvonal környékén blokkolt. Ezt követően a Falconara dominált, szerencsére a kapufa több alkalommal kisegített minket. Az első játékrész végén kicsit lankadt a figyelmünk, ezt pedig Taina Santos megbüntette, így a szünetben 1-0 állt az eredményjelzőn.

A térfélcserét követően Taina Santost néhány centiméter választotta el a duplázástól, hiszen a bombája a kapufán csattant. Nem sokkal később Dalmaz tüzelt közelről, de pontatlanul célzott. A lelkes drukkerek legnagyobb örömére Ferrara megduplázta az olaszok fórját, ekkor kevesen gondolták, hogy ezzel beállította a végeredményt. Nálunk Csepregi Gabriella pontrúgását lehetett még kiemelni, ám ebből sem jött össze a szépítés, ennek ellenére emelt fővel hagyhattuk el a játékteret.

– Az történt, amire előzetesen készültünk, vagyis az olaszok domináltak. A hollandokhoz képest mi bátrabban védekeztünk, olykor a letámadással is megpróbálkoztunk, ezzel pedig megleptük őket. Végig fegyelmezetten játszottunk, bár olykor becsúszott néhány hiba, ettől függetlenül nem lehetek elégedetlen, azt sajnálom kicsit, hogy a gólszerzés nem jött össze. Lilla remekelt a kapuban, de mellette mindenki dicséretet érdemel. A Vijfje ellen a győzelem a célunk, de nagy kérdés, hogy ez a meccs mennyit vett ki belőlünk – összegzett Quirikó Vivien vezetőedző.

Ezzel eldőlt, hogy az olaszok a csoport élén végeznek, míg mi ma 17 órától a hollandokkal küzdhetünk meg a második helyért.

Olaszországi nemzetközi torna A-csoport
Cittá di Falconara-DEAC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Tania Santos (19.), Ferrara (29.)
A DEAC összeállítása: Torma – Fülöp, Üveges, Nagy A., Krascsenics. Cserék: Kopjári, Csepregi, Pócsik, Gajzágó, Horváth V., Sovány, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

Fotók: Città di Falconara /Debora Braga/

Évvégi köszöntő – három év után újra együtt

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek