Sport
2022-12-04

Katar 2022: Jankovics Sándor korai gólokban bízik

Az egykori kiváló labdarúgó, a DSI Debrecen U19-es csapatának mestere Franciaországot és Szenegált várja a negyeddöntőbe vasárnap.

Pénteken lezárult a csoportkör, kialakult a legjobb 16 mezőnye, szombaton már az egyenes kieséses szakasszal folytatódtak a küzdelmek Katarban. Egy nap zárult úgy, hogy nem születtek meglepetéseredmények, a hollandok 3-1-re legyőzték USA-t, az argentinok pedig 2-1-re nyertek Ausztrália ellenében.

Vasárnap újabb két válogatott örülhet, vagy éppen kezdhet csomagolni, ugyanis újabb két mérkőzéssel folytatódik a nyolcaddöntő. A DSI Debrecen trénere szerint a mérkőzéseknek az tenne jót igazán, ha korai gólok születnének.

Franciaország – Lengyelország 12.04. 16:00      al-Thumama Stadion

Megmondom őszintén, meglepett, hogy a lengyelek továbbjutottak, mert amit a csoportkörben nyújtott Czeslaw Michniewicz együttese, az engem cseppet sem győzött meg. Hat védővel, három középpályással és egy csatárral nem lehet hatékonyan futballozni. Lewandowskitól várják a gólokat, de a Barcelona klasszisa egyedül kevés elől, ráadásul külön figyelnek rá, igyekeznek kivenni a játékból, sokszor sikerrel. A franciák vasárnap ismét a legerősebb összeállításban lépnek pályára, nem lesz egyszerű megállítani őket. Gyorsak, kreatívok, pillanatok alatt helyzetbe tudnak kerülni, Griezmann, Mbappé, Giroud állandó veszélyt jelentenek a kapura. Nem tudom, a lengyelek meddig fogják bírni a nyomást, a lassú védelmük mennyire lesz képes megállítani a gallok rohamát. Itt már nem lehet taktikázni, kivárásra játszani, nincs javítási lehetőség. A mérkőzésnek jót tenne egy korai gól, onnantól már nyíltan kell futballozni. Úgy vélem, érvényesülni fog a papírforma és a címvédő győzelmével zárul a párharc, Franciaország lesz ott a negyeddöntőben.

Anglia – Szenegál 12.04. 20:00      Al Bayt Stadion

Az Afrika-kupa győztes Szenegál a csoportkőrben legyőzte Ecuadort és Szaúd-Arábiát és második helyen jutott a legjobb 16-ba. Látványos focit játszanak, keretükben olyan játékosok találhatók, akik európai topcsapatokban – Chelsea, AC Milan, Olympique Marseille – futballoznak. Fizikálisan erősek, sokat futnak, bátran bevállalják a szép megoldásokat, képesek a váratlanra, ráadásul csapatként egységesek. Az angolok elaltattak minket a Nemzetek Ligájában, mely sorozatban eléggé alulteljesítettek, de 180 fokot fordult a játékuk, jó formában vannak, veretlenül végeztek kvartettjük élén. Látva a játékukat, akár még titkos esélyesként is számolni kell velük. Nehéz megjósolni, mely válogatott nyeri ezt az összecsapást, szerintem szoros mérkőzés várható, ha tippelnem kellene, Szenegálra szavaznék győztesként.

Jankovics Sándortól azt is megtudtuk, mely csapatokat várja a döntőbe és mely válogatott győzelmére számít.

Ez a meglepetések világbajnoksága, nem egy váratlan eredmény született, kiestek olyan csapatok, mint Németország, Belgium, Mexikó, de mondhatnám Dániát is. Ismét bebizonyosodott, akarattal, megfelelő hozzáállással lehet borítani a papírformát, csak hinni kell a győzelembe és soha nem szabad feladni. Ezt próbálom átadni játékosaimnak is, az, hogy őszi bajnokok lettünk, ennek is köszönhető. De visszatérve a kérdésre, szerintem Franciaország és Brazília válogatottja vívja majd a döntőt és végül Didier Deschamps együttese veheti át a világbajnoki trófeát.

Karácsonyi kézműveskedés

A Twitter ismét felfüggesztette Kanye West fiókját

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek