Sport
2022-10-16

Komoly verést kapott az Újpest Debrecenben

A második félidőben a DVSC eldöntötte a mérkőzést, mely gárda háromgólos győzelemmel zárta az Újpest elleni mérkőzést.

A Honvéd és a Ferencváros után ismét fővárosi csapat várt a Lokomotívra, ezúttal az Újpest ellen léptek pályára Srdjan Blagojevic legényei. Az lilák nem a debreceniek kedvenc ellenfelei, valamiért nem fekszik a Lokinak a megyeri útiak stílusa. A tavalyi szezonban sem sok babér termett a cívisvárosiaknak, a három párharc során csak egy döntetlenre futotta a piros-fehérek erejéből. De ez egy új bajnoki év, új mérkőzés, melyet bizakodva vártunk, annál is inkább, mert a Nagyerdei Stadionban még veretlen a DVSC.

A cívisvárosiak trénere módosított a Ferencváros elleni csapaton, ezúttal Kusnyírnak, Dreskovicnak és Kyziridisnek szavazott bizalmat a kezdő tizenegyben, Bódi, Bévárdi csak a kispadon kapott helyet, míg Deslandes sérülés miatt volt kénytelen kihagyni a mérkőzést. Álljon bárhol a tabellán a két csapat ez a párharc rangadónak számít, a debreceni drukkerek pedig győzelmet vártak kedvenceiktől.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, mindkét csapat támadófelfogásban futballozott. Az Újpest agresszív letámadással próbálkozott, de kapujuk előtt adódtak veszélyes helyzetek, gól azonban még nem született. Az idő múlásával a fővárosiak kerültek fölénybe, nem kevés munkát adtak a piros-fehér védelemnek, de egy Tallo kapufán kívül nem sikerült komoly helyzetet kidolgozniuk. A vezetést viszont a DVSC szerezte meg a 18. percben: Dzsudzsák játszotta magát tisztára a jobboldalon, belépve a tizenhatoson belülre a hosszúba lőtte a labdát (1-0). Grófot hozta nehéz helyzetbe Ferenczi, miután haza adta a labdát, melyre majdnem rácsapott Tallo, ám a Loki hálóőre, ha nehezen is, de elrúgta a játékszert. A 32. percben elolvadt a debreceniek előnye: Simon játszotta át Ferenczit, majd lőtt, Gróf csak beleütni tudott a labdába, ami a hálóban kötött ki (1-1). Tallo elemében volt, nehezen bírtak vele a hazai védők, nem egyszer veszélyeztette Gróf kapuját. Körülményesen, elképzelés nélkül, sok hibával játszott a Loki, leginkább a védekezéssel voltak elfoglalva Lagatorék. Fölényét azonban az újpest nem tudta gólra váltani, így 1-1-es döntetlennel ért véget a félidő.

Két helyen változtatott a kezdőn a DVSC trénere, Babunski és Kyziridis helyett Bódit és Sóst küldte pályára. Két nagy újpesti helyzettel folytatódott a mérkőzés, előbb Tallo lövése zúgott el a keresztléc fölött, majd Diaby fejesét kellett szögletre mentenie Grófnak. Gólt viszont a Loki ért el az 52. percben, amit a két cserejátékos hozott össze: Bódi átadása után Sós lőtt közelről az üres kapu közepébe (2-1). Az megtörte kissé a lilák lendületét, már a hazaiak is többször eljutottak a fővárosiak tizenhatosáig, egyre több munkát adva a védelemnek. Kiegyenlítődött a játék, leginkább a két tizenhatos között pattogott a labda, a kapuk elvétve kerültek veszélybe. A 77. percben eldőlni látszott a mérkőzés: Dzsudzsák szöglete után Varga 10 méterről felelt kapura a labda pedig a felsőlécről vágódott a gólvonalon túlra (3-1). Tallo kis híján szépített, ám közeli fejesét Gróf kapufára ütötte, majd a gólvonal előtt lepattanó labdát már magához ölelte. A 90. percben megadta a kegyelemdöfést a DVSC: Barát a 16 vonalától lőtt a jobb alsóba (4-1). A DVSC megtört egy rossz sorozatot, négyet vágva az Újpestnek nyerte meg a mérkőzést.

OTP Bank Liga 11. forduló

DVSC – Újpest: 4-1 (1-1)

DVSC: Gróf – Kusnyír, Lagator, Dreskovic, Ferenczi – Varga – Szécsi, Baráth, Dzsudzsák (Charleston 84’), Kyziridis (Sós 46’) – Babunski (Bódi 46’)

Vezetőedző: Srdjan Blagojevic

Újpest: Nikolic – Szabó B. (Borello 75’), Csongvai, Diaby, Antonov – Mack, Onovo, Simon (Pauljevic 75’), Katona (Ljujic 75’) – Csoboth (Goure 89’), Tallo

Vezetőedző: Milos Kruscic

Gólszerzők: Dzsudzsák 18’, Sós 52’, Varga 77’, Baráth 90’ ill. Simon 32’

Filmfesztivál

Helyzetek, nagy küzdelem – döntetlen a vége

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek