Sport
2022-08-06

Hazai közönség előtt is döntetlennel mutatkozott be a DVSC

Hiába játszott szinte végig mezőnyfölényben és vezetett a debreceni gárda, büntetőből egyenlített a Kecskemét és egy ponttal távozott a Nagyerdei Stadionból.

Győzelemmel felérő döntetlennel kezdte a 2022-2023-as szezont Kisvárdán Joao Janeiro együttese. A debreceni gárda a tavalyi ezüstérmes otthonában kétszer is hátrányba került, ám az akarat meghozta gyümölcsét, Dzsudzsák és Bárány révén mindkétszer sikerült egyenlíteni és begyűjteni egy pontot.

A következő fordulóban hazai pályán is bemutatkozott a Lokomotív, mely alakulat szombaton az újonc Kecskemétet fogadta a Nagyerdei Stadionban. Bajnoki mérkőzésen utoljára nyolc éve találkozott a két csapat, ám a Magyar Kupában az előző kiírásában összecsaptak a felek. Arról a találkozóról nincsenek kellemes emlékeink, ugyanis a lila-fehérek a hosszabbításban megnyerték a párharcot, kiütve a Vasutast a sorozatból.

Volt tehát miért visszavágni a szintén döntetlennel rajtoló hírősvárosiaknak, melyre látva az előző heti hozzáállást, jó esély kínálkozott. A DVSC szakvezetője alaposan átalakította csapatát, a megsérült Gróf helyett a frissen igazolt Megyerit állította a gólvonalra. A védelem jobboldalán Kusnyír, míg baloldalán Saná kezdett, felépülve sérüléséből Bódi is elfoglalta helyét a középpályán, Baráth Péterrel egyetemben, mint ahogy Bárány is a támadósorban.

A Nagyerdei Stadionban pontban 20 órakor Kárpály Mihály sípjelére kezdődött a találkozó. Mindkét fél támadófelfogásban indította a mérkőzést, bár az első percekben inkább a debreceni térfélen pattogott a labda. Ahogy telt az idő, kiegyenlítődött a játék, sőt az első komolyabb helyzet hazai oldalon adódott, ám a kilépő Bárányt az ex debreceni Belényesi sikeresen választotta el a labdától. Átvette az irányítást a Vasutas, nem egyszer okozva zavart a vendégek tizenhatosánál, ám a kecskeméti hálóőrt nem sikerült megoldhatatlan feladat elé állítani. Egy ideig állt a játék, miután Vágó térde Bódit találta telibe, mely után ápolni kellett a középpályást, ám cserére nem volt szükség. A félidő derekánál Kusnyír passzolt középre, Baráth igazított egyet a labdán, majd lőtt, ám kicsit rosszul célzott, a játékszer a bal kapufa mellett hagyta el a játékteret. Állandósult a Loki fölénye, a Kecskemét időnként beszorult védőharmadába, ám igazán veszélyes helyzetet nem sikerült feljegyezni. A vendégek próbálkoztak ugyan támadások vezetésével, ám a debreceni védelem tökéletesen zárt, minden kísérletet csírájában elfojtottak. Tóth Barna viszont okozott némi zavart hazai oldalon, miután két védőt elfektetett, ám lövése Deslandes hátán megpattant, így fölé szállt a labda. A DVSC akarata érvényesült, ám ez helyzetekben nem mutatkozott meg, a végjátékokban meglehetősen sokat hibáztak a piros-fehér játékosok. A kecskeméti támadójátékról mindent elmond az a tény, hogy Megyerinek 44 perc elteltével sem akadt védenivalója. A játékrész zárásaként Dzsudzsák végezhetett el szabadrúgást 27 méterről, ám nem talált kaput. Ez volt a félidő utolsó momentuma, bár fölényben játszott a hajdúsági alakulat, gólt viszont nem láthattak a debreceni szurkolók.

A Loki szakvezetője bízott a kezdő 11-ben, változatlan felállásban küldte pályára csapatát a negyedórás pihenőt követően. Ahogy az első félidőben, a másodikban is aktívabban kezdett a Kecskemét, ám a debreceniek hamar átvették a játék irányítását. A 48. percben Bárány lábában volt a vezető találat, miután Kusnyír beadása után Varga Bence kissé ügyetlenül ért labdába, ám DVSC támadója félfordulatból az üres kapu mellé lőtt. Nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt a Lokomotív, beszorítva ellenfelét a tizenhatosa elé, ám a vetető találatra továbbra is várni kellett. Ebben a periódusban a vendégek térfelén zajlott a játék, voltak is ígéretes lehetőségek, de érintetlen maradt a lila-fehérek kapuja. A 67. percben már örömében ugrott talpra a debreceni publikum:

Bódi lövése Bárány fejéről vágódott a magasba, de a Loki támadója ismételhetett, ám Varga Bence ekkor még hárítani tudott, harmadjára viszont nem hibázott a debreceni 17-es, aki közelről a hálóba kotorta a labdát (1-0). Lendületben marad a Vasutas, Szécsi ugratta ki szélen Sanát, aki bizonyítva gyorsaságát, lefutotta védőjét, majd adott középre, ám Kundrák centikkel lemaradt a labdáról. Szinte a semmiből egyenlítési lehetőség adódott a Kecskemét előtt, miután Deslandes tizenhatoson belüli szerelési kísérletét szabálytalannak ítélte meg Kárpály játékvezető. Szabó Levente kíméletlen ítéletvégrehajtónak bizonyult, higgadtan értékesítette a büntetőt (1-1). A mérkőzés hajráját nagyon megnyomta a hazai gárda, közel is álltak az újabb vezető találathoz, ám Ferenczi fejese a kapufáról vágódott ki, míg Bárány lövése egy védőn megpattanva szállt fölé. A Kecskemét is lezárhatta volna a mérkőzést, egy kontrát Szabó Levente lövéssel zárt le, ám a kapufát találta telibe. Bárány előtt adódott hatalmas lehetőség a hosszabbításban, ám közeli lövése egy védőről pattant szögletre. Az utolsó percekben elszabadultak az indulatok, a kakaskodásnak sárga kártyákkal vetett véget a játékvezető. Időközben a mérkőzés is véget ért, a csapatok megosztoztak a pontokon.

OTP Bank Liga 2. forduló

DVSC – Kecskemét: 1-1 (0-0)

DVSC: Megyeri – Kusnyír, Deslandes, Romanchuk, Sana – Bódi (Ferenczi 75’), Baráth, Dzsudzsák, Sós (Kundrák 62’) – Szécsi, Bárány

Vezetőedző: Joao Janeiro

Kecskemét: Varga B. – Katona B. (Katona M. 62’), Szabó A., Belényesi, Szalai – Grünwald (Zeke 62’), Vágó (Meskhi 72’), Nagy K., Szuhodovszki (Banó-Szabó 62’) – Tóth B. (Szabó L. 72’), Djuranovic

Vezetőedző: Szabó István

Gólszerzők: Bárány 67’ ill. Szabó L. 79’

Magyar Kupa: sikerrel vettük az első akadályt

A republikánusoknak a közelgő választások megnyerésével meg kell állítaniuk a hanyatlást

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek