Sport
2022-06-02

Óriás a DEAC védősorában

A debreceni egyetemisták folytatják a jövő szezon csapatának építését. Ennek keretében nemrég egy új játékos írta alá a 2022-23-as idényre érvényes szerződését, a ryazani születésű Oleg Sosunov személyében.

A 205 cm magas, több, mint 100 kilós hátvéd 2013-14-ben serdülőként a Szpartak Moszkva, azután egy évig a Molniya Ryazan MHL B-együttesében játszott, majd jaroszlavli évek következtek az MHL-ben és az MHL B-ben. A 2017-18-as szezontól belekóstolt a tengerentúli ligákba is, előbb 71 meccset nyomott le a Moose Jaw Warriors WHL-csapatában, miközben 26 pontot termelt. Ezt követően az AHL-ben és az ECHL-ben vitézkedett és 20 körüli pontátlagokat produkált. Két év múltán, 2020-ban hazatért, átigazolt a HK Ryazan VHL-es együtteséhez, majd 18 találkozó erejéig feltűnt a Ligue Magnusban, a Gap együttesében, innen szerződött Debrecenbe.

A DEAC stábja Sosunov ügynökétől értesült arról, hogy a játékos csapatot keres. Felvettük vele a telefonos kapcsolatot és választ kapott az Erste Ligával, illetve együttesünkkel kapcsolatban felmerült kérdéseire. Oleg Sosunov 2015 és 2017 között a Lokomotív Jaroslavl játékosa volt, így a klubközi kapcsolataink révén első kézből tudtunk szakvéleményt szerezni. A jaroslavli edzők értékelése szerint Sosunov támadó felfogású védő, aki páratlan fizikai adottságai mellett kiváló technikai képzettséggel és mozgáskoordinációval rendelkezik. Termete és súlya nem gátolja abban, hogy jól korcsolyázzon, a hosszú végtagok és a hosszú bot kimondottan előnyére válik.  Az egyetemisták stábjának sikerült videókra is szert tennie, ezeknek alapján a debreceni szakemberek is pozitívan értékelték az orosz hátvéd képességeit.

A videofelvételek arról győzték meg György József vezetőedzőt és stábját, hogy Oleg Sosunov érkezésével a mieink hátsó alakzatai jelentős mértékben erősödnek majd. Mivel néhány, tavaly jól teljesítő védőnk sorsa még bizonytalan, szükségünk van a hátvédsorunk megerősítésére, és ez a munka még folytatódik.

Név: Oleg Sosunov
Született: 1998. április 13., Ryazan (Oroszország)
Posztja: védő
Magasság: 205 cm
Súly: 107 kg
Ütőfogás: balos

Ülésezett az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriuma

Víz alatti gyógytorna gyerekeknek

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek