Sport
2021-11-07

Fájó pontvesztés

A Debreceni Egyetem alakulata nem bírt az Újpest II-vel hazai pályán.

A DEAC futballistái az újpestieket látták vendégül vasárnap délután. A papírforma alapján Sándor Tamás tanítványai számítottak a találkozó esélyeseinek, ám a fővárosiak sajnos borították a papírformát.

A vendégek kezdtek aktívabban, előbb Kovács Dominik húzott el a szélen, de a centerezése nem volt pontos, majd nem sokkal később Jankelic Ivánnak kellett a gólvonalról mentenie. Ezt követően mi is egyre jobban játékba lendültünk, Sárosi Norbertnek egy ígéretes lövése volt 18 méterről, aztán Soltész János fejelhetett remek pozícióból, ám Tomori Zoltán hárított. A tizennyolcadik percben Székely Dávid indult meg, majd Sárosinak passzolt, aki a kapuba lőtt, de les miatt maradt a 0-0.

Kálnoki-Kis Zsombornak akadtak veszélyes megmozdulásai a tizenhatosunkon belül, egyszer a lécet találta el tizenegy méterről. A harmincadik minutumban Jankelic szabálytalansága miatt tizenegyeshez jutott ellenfelünk, Mucsányi pedig a bal alsóba küldte a játékszert. Tóth Dániel ugyan érezte az irányt, ám a hárítás nem jött össze. A szünet előtt igyekeztünk egalizálni, és erőfeszítésünk kifizetődött. Bereczki Dániel asszisztját a berobbanó Székely küldte a kapu bal oldalába.

A második játékrész elején Virág Ákost kellett ápolni, de a védelmünk egyik vezére szerencsére folytathatta a meccset. Ugyan jóval többet birtokoltuk a labdát, de ez a fölényünk nem mutatkozott meg komolyabb helyzetekben. Bidzilya Anton beszállásával új lendületet kapott a csapatunk, középpályásunkkal egy ízben a léc is kibabrált. Sajnos nem tudtuk folytatni a győzelmi szériánkat, a lila-fehérek lehetnek elégedettebbek az 1-1-es döntetlennel.

Harmadik helyen tanyázó gárdánk a következő fordulóban a Tállya otthonában fog vendégeskedni.

NB III Keleti csoport 16. forduló
DEAC-Újpest II 1-1 (1-1)
gólszerzők: Székely (44.), ill. Mucsányi (30. – 11-esből)
A DEAC összeállítása: Tóth D. – Soltész, Virág, Jankelic – Sándor T., Spitzmüller (Bidzilya 70.), Sárosi, Székely, Al-Sheraji Rauf Mohamed – Bereczki, Tochukwu (Sidibe 62.). Vezetőedző: Sándor Tamás.

Fotó: Derencsényi István

Harminchét éves csúcsot döntött a férfi válogatott

Felszentelték a fatemplomot

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek