Sport
2022-05-31

Molnár Dávid az új csapatkapitány

Új kapitánya van a DEAC együttesének: az aktív játéktól hét Erste Liga-szezon után visszavonuló Berta Ákost Molnár Dávid váltja ebben a tisztségben. A 23 éves játékos a napokban írta alá az újabb egy évre szóló szerződését.

A Dáciként is közismert fiatal sportoló a 2016-17-es idényben kapott először lehetőséget a MOL Ligában, azóta további öt idényt teljesített itthon, a DEAC színeiben. Kimagasló sportteljesítményekre képes, a 2015-16-os, valamint a 2016-17-es idényben tagja volt a magyar ifi- és junior-válogatottnak, ebben a két korosztályban egy-egy Divízió 1/B-csoportos világbajnoki címmel is büszkélkedhet. Kétszáznyolc mérkőzést vívott a magyar bázisú nemzetközi ligában, ezalatt összesen 54 pontot szerzett, nemrég pedig újabb egy évet írt alá az egyetemisták kötelékében. Egy jó kapitány számára azonban mindez még kevés, neki a csapaton, valamint a stábon belül is széles körű és komoly elfogadottsággal kell rendelkeznie.

– Úgy gondolom, hogy megtisztelő, egyben nagyon nehéz feladatot vállaltál el, Berta Ákos után különösen. Elárulnád, hogyan kerültél képbe?

M.D.: Józsi bá’ (György József vezetőedző – szerk.) behívott, és elmondta, hogy az edzők, valamint a stáb tagjai úgy gondolják, alkalmas lennék a csapatkapitányi tisztség betöltésére. Bevallom, meglepődtem egy kicsit, részint a fiatal korom miatt, ugyanakkor nagyon jólesett, hogy rám gondoltak. Mindig is én voltam a társaság egyik hangadója, bár nem is álmodtam a C, vagy az A-betűkről, azért komoly elvárásaim voltak önmagammal és a csapattal szemben is. Számomra hatalmas megtiszteltetés volt ez a felkérés, komolyan motivált, hogy a jövő szezonban én lehetek a „cséká”. Ugyanakkor tudom, hogy mindez nagyon komoly felelősséggel jár együtt. Még egyszer átgondoltam, mi mindent foglal magába ez az új tisztség, de szinte azonnal úgy döntöttem, hogy vállalom. Tisztában vagyok azzal, melyek lesznek a fő feladataim. Minden játékosnak és minden csapatnak vannak nehezebb pillanatai vagy időszakai, ilyenkor a kapitány dolga, hogy támogassa a játékosokat kommunikációs eszközökkel és úgy is, hogy jó példával jár elöl, mint Ákos legutóbb, a bajnokság hajrájában. Tudom, hogy nem lesz könnyű dolgom, de jó csapatembernek tartom magamat, és az előző idények során valamennyi játékostársammal jó kapcsolatot alakítottam ki. Ha a viszonyunkat az egymás iránti tisztelet formálja, bízom abban, hogy hallgatni fognak rám.

– Melyek azok a célok, amelyeket leginkább szeretnétek elérni a következő idényben?

M.D.: Szeretnénk ismét döntőt játszani a Magyar Kupában és bízunk abban, hogy a sikerül előbbre lépni az Erste Liga küzdelmeiben. Az előző szezon végén igen jó formát mutattunk, remélem, hogy sikerül ezt átvinni az új idény elejére is.

Megjelent az új Egészségközpont Magazin

Jeremiás Gergő az NB III-as csapat új vezetőedzője

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek