Sport
2022-08-31

Kovács Bálint az Alpok Adria Bajnokságban is győzelemre vitte a Ducatit

A H-Moto Team 21 éves versenyzője tényleg legyőzhetetlenné válik a Ducatija nyergében. A Hungaroringen aratott magyar bajnoki futamgyőzelem, valamint a mogyoródi pályán elért abszolút körrekord után ezúttal az Alpok Adria Bajnokság Superbike kategóriájában remekelt: a horvátországi versenyhétvégén egy második helyezést követően megnyerte a vasárnapi futamot.

Úgy tűnik, most már nem múlhat el hétvége Kovács Bálint siker nélkül. A H-Moto Team 21 éves motorosa két hete a Hungaroringen állt rajthoz a Takarékbank Magyarország Nyílt Nemzeti Gyorsasági Bajnokság és Kupa IV. fordulójában, és amellett, hogy megnyerte az Open 1000-es kategóriát, megfutotta a leggyorsabb kört – 1.49:428 –, amit magyar versenyző valaha elért a mogyoródi aszfaltcsíkon.

Az elmúlt hétvégén Rijekába érkezett az Alpok Adria Bajnokság mezőnye: Kovács Bálint, aki a HUMDA Academy támogatott pilótája, az MW Performance gárdájának Ducatijával a harmadik versenyén is szép sikert aratott. Az idén elsősorban az EWC-re, azaz az Endurance-világbajnokságra koncentráló Bálint újfent bizonyította, hogy jelenleg ő a legjobb magyar versenyző a királykategóriában, ugyanis a rijekai versenyhétvégén előbb a negyedik helyet szerezte meg a rajtrácson, majd a szombati viadalt a második helyen zárta. Vasárnapra aztán minden összeállt, és magabiztos győzelmet aratott a Superbike kategóriában.

„Csütörtökön, egy hivatalos tesztnapon vettünk részt a horvát pályán, ami nagyon fontos volt, hiszen utoljára két esztendeje motoroztam itt, ráadásul a Ducati beállításait is meg kellett találnunk. A nap végére jó alappal rendelkeztünk, ami a köridőkön is meglátszódott, hiszen a szabadedzéseket sikerült megnyernem, míg az időmérőn egy elektronikai hiba miatt végül a negyedik helyet tudtam megszerezni a rajtrácson. A szerelők csodát tettek a futamig a Ducatival, úgy tűnt a felvezető körben, hogy minden rendben lesz. Aztán amikor felálltunk a rajtrácsra, ismét előjött a hiba, de ekkor már nem volt mit tenni, így gyorsváltó, kipörgésgátló és motorfék nélkül kellett végigmennem a versenyen. Hatalmasat csatáztam a második helyért, amit végül a célegyenesben történt előzésemnek köszönhetően két ezredes előnnyel sikerült megszereznem. Vasárnap végre hibátlan motorral állhattam fel a rajthoz, és csepegő esőben végig magabiztosan vezetve sikerült a futamot megnyernem. Ez a jó szereplés kellő önbizalmat ad a világbajnoki szerepléshez” – fogalmazott Kovács Bálint, aki szeptember 16. és 18. között áll rajthoz legközelebb az EWC 24 órás futamán, Bol dOrban.

Födémszigetelési munkálatok közben súlyosan megsérült egy férfi

Hét ok, amiért vért adj szeptemberben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek