Sport
2022-03-12

Folytatjuk az elődöntőben!

Az öltözőben és a nézőtéren is bizakodó hangulat várta a negyeddöntő hatodik mérkőzését Debrecenben. Mindenki tudta, hogy nehéz dolga lesz a srácoknak, de tudtuk azt is, hogy ez lesz a legjobb alkalom a párharc lezárására, még úgy is, hogy Dalecky és Turcotte csak a pálya széléről figyelhették az összecsapást. Ott volt viszont a jégen Berta Ákos, aki a negyeddöntős szériák alkalmával hagyományosan remekül teljesít.

A mérkőzést kicsit nagyobb lendülettel kezdték a lilák, a vezetést azonban a mieink szerezték meg; a második percben Smirnov adott jó passzt Mazzagnak, aki az alsó sarokba vágta a korongot. Sajnos, gyorsan jött az egyenlítés is; a baloldali védőnk elcsúszott a kék vonalnál, többen is nekünk ugrottak, végül Kiss Patrik volt eredményes. A következő percekben oda-vissza hullámzott a meccs, mindkét hálóőr remekül teljesített. 13.15-nél Suter jó átadásával Németh került helyzetbe, Novotny szabálytalankodott, emberfórba került a vendégcsapat. Hátrányban is kiválóan kontráztak a debreceniek, Molnár Dávid bevette Márkus kapuját, de a játékvezetők videózás után érvénytelenítették a találatot, magas botra hivatkozva. Az incidens inkább a vendégeknek tett jót; 13.15-nél Németh lőtte be közvetlen közelről Suter kipattanóját. Rögtön utána Kuleshov-ot borították fel, a bírói síp azonban néma maradt. Ezután néhány perces gólcsend következett, majd a harmad legvégén Just került a büntetőpadra. Az első harmadot kiegyenlített játék zajlott, a mieinket a meg nem adott gól érezhetően visszavetette.

A 2. játékrész elején az újpestiek kivédekezték Just áthúzódó kiállítását, összességében azonban a hazaiak voltak fölényben. A 3. percben 2 az 1 ellen vezettünk akciót, de végül kimaradt a lehetőség. A 7. percben is veszélyes támadást vezettek az egyetemisták, Berta lövése után oldalra vágódott a korong, Gőz pedig éles szögből a hálóba emelte. Az egyenlítés után megint nem figyeltünk eléggé; egy kipattanó után Kiss Patrik értékesítette a helyzetet. A 29. percben a liláknál túl sok játékos volt a jégen, emberhátrányba kerültek. 30.12-nél „szeme volt” Kloz keresztpasszának, a túloldalon érkező Berta beverte, újra kiegyenlítettünk. 31.17-nél Novotny-nál láttak szabálytalanságot a játékvezetők, a hátrányt azonban okosan védekeztük ki. A 33. perc magasságában kimaradt egy ziccerünk, a 36. percben már a kapus is feküdt, de elpuskáztunk két hatalmas gólhelyzetet. Az akció viszont tovább ment, 35.22-nél Novotny átadását Berta varrta be, ezzel átvettük a vezetést! Ezt követően rákapcsolt az UTE, veszélyes támadásokat vezettek, Hetényi Zoli azonban lehúzta a redőnyt! A harmad utolsó pillanatában Klimek közeli lövése még beakadt, de ez sajnos, már a szünet idejében esett.

A 3. harmad elején még a meg nem adott gól miatt bosszankodtak a nézők, amikor Sági belőtte Klimek és Berta előkészítését, két góllal elhúztak a mieink. 42.44-nél a vendégcsapatból Pokornyit ültették ki, a fórt pedig gyorsan gólra váltották a debreceniek; Spirko nagyszerű keresztpasszát Kuleshov értékesítette. 45.29-nél újra Kuleshov villant meg, átszáguldott a játéktéren és lendületből bevarrta a pakkot. A gól után az UTE időt kért, behozták Monostorit is a kapuba, de ez sem hozott változást, a lila-fehérek fizikai és mentális értelemben is elfáradtak. 50.30-nál Vokla ellen eléggé csúnyán szabálytalankodtak, Sándor Flóri vette védelmébe a hátvédtársat, persze őt állították ki. Az utolsó percekben „relax-üzemmódba” kapcsoltak a srácok, Kiss Patrik ki is használta, de ez ekkor már vajmi keveset nyomott a latban!

A kulcsjátékosait nélkülöző debreceniek kiváló játékkal rukkoltak elő, megérdemelten nyerték a meccset és a szériát is.  Mindenki tudása maximumát nyújtotta, 100 %-on pörgött, ebben azonnal partner volt a telt házas lelátó is, a szurkolók csodásan tették a dolgukat! Mivel az elődöntő csak most kezdődik, még nincs itt az ideje a mérlegkészítésnek, de annyit feltétlenül meg kell állapítani, hogy a srácok erejükön felül teljesítettek; akármi is lesz a vége, igazán büszkék lehetünk rájuk, a csapat stábjára hasonlóképpen!

György József vezetőedző feltárta, miről beszéltek az öltözőben.

– Jól kezdtünk, attól függetlenül, hogy 2-1 re ment az Újpest, az energiaháztartásunk rendben volt. Sajnálom a Dáci gólját, mivel én szabályosnak láttam, a másik az sajnos, időn túl esett. Reméltem, hogy nem a kimaradt helyzetek miatt lesz nehéz a dolgunk, de talán ez adott nagyobb tartást nekünk. A 2. harmadban az előző mérkőzéseken is sikerült rájuk cserélnünk, a mai mérkőzésen is úgy gondoltam, hogy a második harmad volt a fordulópont. A harmadik harmadban csodálatos volt a kezdésünk. Tudtuk, hogy a Rajna Miki nincsen, mondtam a srácoknak, hogy kell egy-két jó lövés, ami bejön, hogy letörjük a kapusuk önbizalmát. Megköszöntem a srácoknak azt a teljesítményt, amit ebben a szériában letettek az asztalra, nem szeretnék most itt külön kiemelni senkit. Én azt mondom, hogy amit most itt elértünk, az várakozáson felüli – értékelt György József.

FOTÓK A MÉRKŐZÉSRŐL

2022.03.11. 18.30 Debreceni Jégcsarnok
EL 251
DEAC – UTE 7-4 (1-2, 3-1, 3-1)
Gólszerzők: Berta (2), Kuleshov (2), Mazzag, Gőz és Sági, illetve Kiss P. (3) és Németh

=Müller Károly=

Aludna, de inkább álmodozik az Árnyéknyúl

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek