Sport
2021-11-06

Urr Anita elnökségi tag lett az Európai Paralimpiai Bizottságban

Az Európai Paralimpiai Bizottság (EPC) közgyűlésén holtversenyben a legtöbb szavazattal a szervezet elnökségének tagjává választották Urr Anitát, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) főtitkárát.

 Az MPB szombati közleménye kitér rá, hogy Urr Anita sokszoros magyar bajnok középtávfutó volt, az Eötvös Lóránd Tudományegyetemen szerzett testnevelés-rekreáció szakos tanári, a Corvinus Egyetemen pedig szociális igazgatásszervezői diplomát, és 2015 óta dolgozik a Magyar Paralimpiai Bizottságban.
 

   A hétvégi, limasszoli közgyűlésen az EPC új elnöke a Holland Paralimpiai Bizottság elsőszámú vezetője, Raymon Blondel lett.
   

 Az elnökségbe a 37 megjelent tagszervezet küldöttei svéd alelnököt, valamint magyar, ír, lengyel, litván, brit elnökségi tagot és norvég pénztárnokot választottak. Az elnökség később egy sportolói delegálttal egészül majd ki.
    Az EPC közgyűlése elemezte az idei, tokiói paralimpiai játékok eredményeit. A magyar paralimpiai csapat a 18. helyen végzett a nemzetek ranglistáján - ez minden idők legjobb magyar eredménye -, az európai országok között pedig 11. lett. Az elemzés során az EPC szakemberei a magyar eredményeket az egyik legfontosabb európai sikernek nevezték. A közgyűlésen a magyar delegáció - Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke, Urr Anita főtitkár és Dányi Anita nemzetközi igazgató - számos sikeres megbeszélést folytatott, többek között a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnökével, Andrew Parsonssal is.
  

  Az EPC elnökségének korábban egyszer volt magyar tagja: 2001 és 2005 között Szekeres Pál háromszoros paralimpiai bajnok kerekesszékes vívó, a Magyar Paralimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke.
 

Jimmy Page

1-3 a félidőben a végén 5-3

MTI

Szerző
Hasonló cikkek