Sport
2021-10-03

Már az első félidőben elúszott a pontszerzés reménye.

A Debreceni Egyetem női futsalcsapata az Astrát látta vendégül szombat délután a DESOK-ban. Az üllőiek kerete a nyáron alaposan átalakult (sokak szerint meggyengült), de ezen a találkozón bebizonyították, hogy nem szabad leírni őket.

Nagyon rosszul kezdődött a találkozó, hiszen már az első percben hátrányba kerültünk: Dorner Dóra Zita éles szögből leadott lövéssel csapta be Torma Lillát. Ez a jelenet eléggé megfogott minket, ugyanis több bosszantó hiba is becsúszott a játékunkba. Az első komolyabb gólszerzési esélyünk Fülöp Diána előtt adódott, Nagy Anikó készítette le neki a labdát, ám a lövését a kapujából kirobbanó Hargas védte.

Nem sokkal később ismét Fülöp előtt adódott nagy sansz, de a próbálkozása az oldalhálóban kötött ki, majd Horváth Viktória szép csellel küldte el a védőjét, ám a hatos környékéről leadott bombáját kiöklözte Hargas. A tizenharmadik minutumban Varga Adél szemfüles átadását követően Dorner duplázta meg a találatai számát, jött is Quirikó Vivien időkérése.

A rövid megbeszélést követően sem úgy folytatódott az ütközet, ahogy azt reméltük. Tóth Anitát leszerelték a térfelünk közepén, a létszámfölényes szituáció végén Balogh Noémi lőtt a kapunk közepébe. Dorner a “saját portája” előtt is jól tette a dolgát, Fülöp gólba tartó próbálkozásánál óriásit mentett. A szünet előtt Dorner Megyesi Reginát hozta helyzetbe, utóbbi pedig a jobb alsóba gurított.

A térfélcsere után ugyan többet birtokoltuk a labdát, de ez sajnos nem azt jelentette, hogy futószalagon jöttek volna a ziccerek. A 30. percben megadta a kegyelemdöfést ellenfelünk, nagyon üresen hagytuk Megyesit, aki négy méterről köszönt be. A szépítés összejött, mivel Horváth Viktória szabadrúgása Üveges Katalinról bepattant, de ez csak sovány vigasz volt. A lefújásig Krascsenics faraghatott volna még a hátrányon, de a kapufát találta telibe. Sovány Liza megpattanó lökete ugyancsak a kapufát érintve hagyta el a játékteret.

A lehetőségeivel kiválóan sáfárkodó Astra megérdemelt győzelmet aratott. Nekünk sem kell búslakodnunk, hiszen fájó ez a pofon, de még nagyon sok meccs van hátra a szezonból.

Női futsal NB I 3. forduló
DEAC-Astra-Activtek HFC-Üllő 1-5 (0-4)
gólszerzők: Üveges (33.), ill. Dorner (1., 13.), Balogh (14.), Megyesi (19., 30.)
A DEAC összeállítása: Torma – Tóth N., Fülöp, Nagy A., Horváth V. Cserék: Tóth A., Sovány, Krascsenics, Üveges, Gajzágó, Czégény. Vezetőedző: Quirikó Vivien.

 

Ismét lehet pályázni az elektromos kerékpárok kedvezményes vásárlására

Portishead

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek