Sport
2021-08-07

A Debreceni Egyetem együttese győzelemmel zárta az első fordulót.

A DEAC futballistái szombaton a Tiszafüreddel vívtak kupameccset hazai pályán. A vendégeknél kezdett az a Kertész Tamás, aki az előző idényben még együttesünket erősítette. A kapunkat ezúttal Deczki Máté őrizte, illetve először kapott tétmeccsen lehetőséget a Budapest Honvédtól érkezett Csányi Ádám.

Bidzilya Anton eresztette meg az első lövést, de Somogyi Pál Csaba hárított. Néhány perccel később nagyon közel kerültünk a vezetés megszerzéséhez, de a vendégek egyik játékosa a gólvonalról mentett. A folytatásban is főleg az ellenfelünk térfelén zajlottak az események, Spitzmüller távoli próbálkozásánál ismét védett Somogyi, majd Bereczki Dániel trafálta telibe a kapufát. A 19. percben aztán megtört a jég, egy szöglet után Székely bombája kötött ki a kapu bal oldalában. A szünet előtt előbb egy lesgólt szereztünk, majd egy szép akció végén Csányi Ádám kb. öt méterről gurított a gólvonalon túlra.

A második játékrészben sem változott a játék képe, bár egyszer Deczkinek nagy bravúrt kellett bemutatnia. A másik oldalon előbb Papp Ferenc, ezt követően pedig Szabó Kornél fejese okozott riadalmat a tiszafüredieknek. A 75. minutumban tizenegyest kapott vetélytársunk, a lehetőséget Harsányi Zoltán értékesítette. Kicsit később komoly tűzijátékot rendeztünk, de ezúttal nem módosult az eredmény. Az utolsó percekben sem unatkoztak a drukkerek, ugyanis egy ígéretes csúsztatásnál az ellenfelünk került közel az egyenlítéshez, míg Bényei Balázs a jobb alsót vette be célba, ám kicsit tévedett. A végén Trencsényi iramodott meg, az akciót végül Tochukwu fejezte be, ezzel eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Sándor Tamás tanítványai ezzel a diadallal sikerrel vették az első akadályt az MK-ban. Legközelebb szerdán lépünk pályára, ekkor a Törökszentmiklós otthonában fogunk bajnokit játszani.

DEAC-Tiszafüred 3-1 (1-0)
 

DEAC: Deczki – Szabó K., Papp F., Orosz M. – Bényei, Spitzmüller (Sándor T. 46.), Bidzilya (Soltész 59.), Csányi (Al-Sheraji Rauf Mohamed 73.) – Székely (Trencsényi 69.), Bereczki (Tochukwu 46.), Sárosi.
 

gólszerző: Székely, (19.), Csányi (45+1.), ill. Harsányi (75. – 11-esből).

 

Reinkarnáció

Nő a családalapítási kedv és a házasságkötések száma

deac.hu

Szerző
Hasonló cikkek