Sport
2021-02-12

Három DEAC-meccs hétvégén

A Debreceni Egyetem labdarúgói Nyíregyházán, míg röplabdázói Dunaújvárosban vendégszerepelnek. A kézilabdacsapat a Hatvan együttesét fogadja a DESOK-ban.

Labdarúgás – a Szpari otthonába utaznak


Az utolsó helyen álló DEAC futballistái a Dorog (1-2) és a Siófok (1-5) elleni vereségekkel nyitották a 2021-es esztendőt az NB II-ben, így egyre vékonyodik az a szalmaszál, amelybe kapaszkodnak. Sándor Tamás legénysége vasárnap 14 órától a Nyíregyháza otthonában tehet pontot a rossz sorozat végére. A 12. pozíciót birtokló Szparinál is akadnak gondok, ezt jelzi, hogy legutóbb november 8-án hagyta el győztesen a pályát.

Nem igazán foglalkozunk azzal, hogy a gyengébb széria milyen hatással van az ellenfelünkre, mi a saját dolgainkra összpontosítunk – hangsúlyozta a DEAC védője, Nagy Zoltán. – Egy harcos, nehéz mérkőzés előtt állunk, bár nekünk egyik összecsapás sem ígérkezik sétagaloppnak ebben a mezőnyben. Valószínűleg motiváltak lesznek a hazaiak, hiszen augusztusban 1-0-s győzelmet arattunk ellenük. Sajnos ezt a találkozót csupán a lelátóról figyelhettem a sérülésem miatt, ennek ellenére jó visszaemlékezni rá. Ideje lenne elkezdeni a pontgyűjtést, ehhez az is kell, hogy ne legyünk görcsösek. Dorogon azt éreztem, hogy még nagyobb akarattal kellett volna futballoznunk, emellett olyan hibákat követtünk el, amelyeket az ellenfél kíméletlenül megbüntetett. Kis túlzással a Siófok ellen is tálcán kínáltuk fel a lehetőségeket, és ezt nem ismételhetjük meg a hétvégén” – zárta Nagy Zoltán, aki bízik abban, hogy a zord időjárási körülmények ellenére megrendezik az összecsapást.

Kézilabda – itthon folytathatják a pontgyűjtést
Szombaton 18 órakor a Hatvani KSZSE csapatát fogadják a DEAC kézilabdázói az NB I/B 12. fordulójában. A mérkőzést a DESOK-ban rendezik 18 órától. A fekete-fehérek idén már két bajnokit játszottak, a Békéstől kikaptak, ám legutóbb a Balassagyarmati Kábel SE-t legyőzték. A Zagyva-parti gárda múlt héten a Pick Szeged U22 otthonában maradt alul 28-23-ra. Az eredmény kissé megtévesztő, mivel nagyrészt kiegyenlített küzdelem zajlott a pályán, a szegedi fiatalok az utolsó negyedórában tették magabiztossá győzelmüket. Hétvégi ellenfelünk nyolc lejátszott mérkőzés után, hat egységgel a hetedik helyen áll, ugyanennyi pontot gyűjtött a DEAC is, amely jelenleg rosszabb gólkülönbsége miatt szorul riválisa mögé. Ha tehát hazai sikerrel zárul a találkozó, a két együttes helyet cserél a tabellán.

Ismerjük a keretüket, rengeteg rutinos, tapasztalt kézilabdázóval rendelkeznek, az első soruk komplett egykori NB I-es játékosokból áll – hangsúlyozta a DEAC kapusa, Mándi Norbert. – Egyénileg egy nagyon jó társaság, ám csapatként felemás képet mutatnak. Vannak a klub körül gondok, hiszen nem tudnak hazai pályán játszani, távozókról is hallottunk, de ezekkel nekünk nem kell foglalkoznunk. Mindenképpen győzni szeretnénk itthon, már elkezdtünk rájuk felkészülni, tegnap igyekeztünk kielemezni a játékukat videón. Ha ki tudjuk kapcsolni az átlövőiket és az irányítónak az egy-egyezéseit, akkor nem lehet gond” – vélekedett Mándi Norbert.

Röplabda – a DKSE vendégeként lépnek pályára
Dunaújvárosban folytatja szereplését az Extraliga alapszakaszában a Debreceni Egyetem röplabdacsapata. A mérkőzést szombaton 17 órakor rendezik a Városi Sportcsarnokban.

Áprilisban jön az Oscar

9 évet kapott a vénkerti rabló

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek