MegMinden
2023-12-26

Az óriás visszavág!

(szeretlekmagyarorszag.hu)

Fordulatos krimi egy hegy főszereplésével – Reacher 2. évad kritika,

Eljött az idő! Jack Reacher visszatért és keményebb, mint valaha! Az Amazon legújabb sorozata elképesztően szórakoztató!

A Reacher első szezonja az egyik legnagyobb meglepetés volt számomra 2022-ben. Egy kemény, kompromisszumokat nem ismerő ex-katonarendőr bosszútörténete volt a középpontban. Aki ismeri Lee Child Jack Reacher könyveit, azoknak megváltás a Tom Cruise féle próbálkozás után.

Tökéletesen eltalálták a színészeket, a forgatókönyv fordulatos volt, és kegyetlen tempót diktált.

Nos 2023 decemberében eljött a nagy pillanat: megérkezett a második évad első három epizódja!

A jó hír: semmit sem változott a sorozat minősége. A tempó, az akció, a lendület, a szórakoztató karakterek, mind-mind megmaradtak. A sztori eddig érdekfeszítő, már alig várom, hogy érkezzen a következő rész! A rossz hír: semmivel nem lett több.

De igazuk is van, hiszen ha semmin nem változtatnak, a végeredmény akkor is átlagon felüli lesz.

Ez igaz, de egy idő után repetitív és unalmas lehet, ha mindig ugyan az történik. Eddig ilyen helyzet nem állt fenn, de a jövőben ez reális veszély, mivel Lee Childnak lassan 29 regénye lesz mindenki legnagyobb katonájával a főszerepben.

A casting továbbra is tökéletes. Nem tudom hogyan lehetséges ez, de Alan Ritchson még nagyobbnak tűnik Jack Reacher szerepében, mint eddig. Ügyesen fényképezték, de főszereplőnk jobban ki van pattintva, mint egy testépítő.

Emellett egy okos és jól megírt karaktert játszik nagyon hihetően.

Aki ismeri a Blue Mountain State című sorozatot, tudja, hogy Ritchson nem csak méreteiben hatalmas, de humora is van. Képes önmagából viccet csinálni, kicsit úgy éreztem, hogy a Reacher, ennek egyfajta visszafogottabb paródiája. Itt megint felmerül a kérdés, hogy mennyi idő után lesz unalmas Ritchson méreteivel viccelődni, de még nem tartunk ott. Jelenleg, ez a része is működik a sorozatnak. A többi színész is teszi a dolgát, eddigi főgenyónak tűnő Shane Langstont, a Terminator 2 Robert Patrickje alakítja, szokásos minőségben. Őt is főleg sorozatokból ismerhetik nézők, a folyékony T-1000-es után sokféle szerepelt elvállalt, főszereplő volt az X-aktákban, de a DC képregénysorozatában, a Peacemakerben is egy antipatikus karaktert játszott. Az Apple+ féle Silóból ismerős Ferdinand Kingsley-t egy különösen kegyetlen szerepben láthatjuk, de még egyelőre nem sokat tudunk róla.

Reacher legújabb cimboráit is remek karakterszínészek alakítják,

az első évadból visszatér Maria Sten, mint Neagley, új csapattagként belép Serinda Swan és a horvát származású Shaun Sipos. Előbbi hölgy nevét a bukott Disney-s Inhumans sorozatból ismerhetjük, míg utóbbi úriember a szintén PrimeVideo-s Josh Brolin nevével fémjelzett Odakinn-ből lehet ismerős.

Az eredeti írást itt találja.

Homonnay Zsolt

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek