MegMinden
2023-12-18

Eric Weinstein

(utajovobe.eu)

Egy matematikus szerint 5 férfi miatt pusztulhat el a világ.

Egy matematikus szerint 5 férfi miatt pusztulhat el a világ, írja a Daily Star.

Eric Weinstein szakértő úgy gondolja, a legtöbb ember nem fél eléggé a nukleáris háborútól, mert a modern élet gyors tempójú "szappanoperája" szinte teljesen elvonja a figyelmüket.

Az ukrajnai háború azonban közelebb hozta a világot a nukleáris háborúhoz, közelebb, mint a kubai rakétaválság óta bármikor - figyelmeztetett Weinstein.

Szerinte a legtöbb ember mégsem veszi elég komolyan a fenyegetést, annak ellenére, hogy a nukleáris konfliktus kockázata jelenleg "valahol 1-5 százalék között van".

"Az egyik dolog, amit megtanultam, hogy ha az esély nem haladja meg az 50 százalékot, akkor a lakosság többsége azt gondolja, az atomkatasztrófa bekövetkezte valószínűtlen. Azaz nem is mérlegelik azt, miről beszélünk".

Weinstein, aki a Harvard Egyetemen szerzett PhD-t, arra a véleményre helyezkedett, hogy az általunk ismert világot jelenleg öt államférfi - Putyin, Biden, Zelenszkij, Hszi Csi-Ping és Kim Dzsongun - veszélyezteti, vagyis döntéseik eltörölhetik a civilizációt.

A szakértő szerint vissza kelllene térni az atmoszférikus atomkísérletekhez, hogy az emberek láthassák, a modern fegyverek micsoda pusztításra képesek, beszélt minderről Brian Keating podcastjában.

Az eredeti írást itt találja.

Kontextus

Miért olyan trendi a fehér női bakancs, és hogyan érdemes viselni?

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek