MegMinden
2023-11-11

UFO

(atv.hu)

Négyszögletű ufó okozott pánikot az űrbázis felett.

Húsz év után került nyilvánosságra először információ a kaliforniai titkos katonai- és űrbázis felett észlelt hatalmas, négyzet formájú azonosítatlan repülő tárgyról, amely pánikot váltott ki a pilóták és a légirányítók között. Az első észlelést követően az ismeretlen tárgy – amely közel 100 méter átmérőjű volt – hamarosan eltűnt, ám nemsokára második alkalommal is megjelent.

A hallgatást az amerikai légierő egyik veterán tisztje törte meg, aki egy rádióműsorban elmondta, hogy 2003. október 14-én a Boeing által működtetett Vandenberg légibázis felett megjelent egy fénylő, lebegő objektum. A látvány hatalmas rémületet váltott ki a személyzetből.

„Az emberek sikoltoztak, pedig többségükben tapasztalt katonák voltak”

– mondta Jeff Nuccetelli a Daily Mailnek.

Az első észlelést követően az ismeretlen tárgy – amely közel 100 méter átmérőjű volt – hamarosan eltűnt, ám nemsokára második alkalommal is megjelent.

Ekkor már legalább 80 ember gyűlt össze a légibázis főterén, akik szemtanúi voltak az izzó vörös fényt kibocsátó „ufó” visszatérésének. 

Az emberek attól tartottak, hogy az ismeretlen tárgy rájuk zuhan, vagy megtámadja őket. Erre azonban nem került sor, az objektum egy idő után egyszerűen eltűnt.

Az amerikai légierő szigorú hírzárlatot rendelt el, és a vizsgálat eredményeit is titkosították. Nuccetelli elmondta, hogy a szemtanúk „képzett megfigyelők”, akik meg tudják különböztetni a természeti jelenségeket a valódi észlelésektől. 

Bár az incidensről a közvélemény húsz éven át nem értesült, idén nyáron a zártkörű washingtoni kongresszusi meghallgatáson, amelyet az ismeretlen eredetű légi objektumok vizsgálata ügyében tartottak, már felmerült az eset.

Jeff Nuccetelli most egy nemrég alakult nonprofit szervezetnek, az Americans for Safe Aerospace (Amerikaiak a biztonságos légtérért) vezetőjének, Ryan Graves hadnagynak nyilatkozott, amely az ilyen „azonosítatlan légi jelenségek” (UAP) körüli repülésbiztonsági aggályok megoldását tűzte ki célul.

Mint a veterán tiszt elmondta, azért állt most a nyilvánosság elé, hogy segítsen felgyorsítani a vizsgálatokat, és az eset továbbra is titkosított jegyzőkönyveinek a közzétételét. 

Az eredeti írást itt találja.

A nap fotója

Loki siker Bukarestben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek