MegMinden
2023-10-24

CR7

(goal.com)

Cristiano Ronaldót még az e-sport népszerűsítésére is rávették.

Korábban csapattársa azt nyilatkozta, hogy a többszörös Aranylabdás nem nagy videójáték kedvelő.

Szaúd-Arábia október 23-án, hétfőn bejelentette egy, az Esportnak szentelt megaprojektet indít el. A terv szerint egy évente megrendezett világversenyről van szó, amely a valaha volt legnagyobb összdíjazású verseny lesz a műfajában.

A versenysorozat több tucat videojátékot fog felölelni, és a Vision 2030 projekt része, amelyben a kormány több száz milliárd dollárt fektet be a királyság gazdaságának diverzifikálására és az olajtól való függőségének csökkentésére, írta meg a portugál A Bola.

Cristiano Ronaldo egy előadás meghívott vendége volt, ahol a sportnak és a szórakozási típusoknak a jövőjét vitatták meg. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnöke, Gianni Infantino is részt vett az eseményen, valamint Mohammed bin Szalman koronaherceg, és egyben az ország miniszterelnöke. Utóbbi szerint „a sportvilágbajnokság a következő lépés Szaúd-Arábia azon útján, hogy a világ vezető játék- és esport-központjává váljon, és az iparági határokon túlmutató, páratlan esport-élményt kínáljon”.

A portugál válogatott 39 esztendős csapatkapitánya a hírek szerint már nagyon várja az eseményt.

"Megtiszteltetés, hogy ismét találkozhattam Őfelsége Mohammed bin Szalman herceggel, és nagyszerű, hogy részese lehetek ennek a mai beszélgetsének, amely az esport jövőjéről és az első #esportsworldcup elindításáról tart előadást, amelyet jövőre Szaúd-Arábiában rendeznek meg!"

Az eredeti írást itt találja.

Puskás Panni

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek