MegMinden
2023-09-25

Microsoft

(raketa.hu)

Mérföldkőnek számító frissítés jön a Windows 11-re.

Rengeteg újdonságot hoz a Windows 11 legújabb frissítése szeptember 26-án, köztük 150 új funkciót, a DALL-E 3 támogatását és mesterséges intelligencia alapú virtuális asszisztenst, amely "radikálisan át fogja alakítani a munkafolyamatokat" a Microsoft ígérete szerint.

A Microsoft a legújabb Windows frissítésben rengeteg újdonsággal készül, olyan opciók is elérhetővé válnak, amelyek a háttérben megbújva, láthatatlanul emelik az operációs rendszer hatékonyságát és olyanok is, amelyekkel konkrét, kézzelfogható segítséget kapnak azok, akik igénylik egy mindig jelenlévő asszisztens támogatását.

A Windows 11 ingyenes frissítése holnap, szeptember 26-án érkezik meg és magával hoz 150 új funkciót, amelyek egy része a mesterséges intelligencia adta előnyöket aknázza ki. Az MI megjelenik a Paint, a Fényképek (Photos) és a Clipchamp alkalmazásokban és két virtuális asszisztens képében is, ez utóbbiakkal a Microsoft a böngészés és az alkalmazások használatát szeretné minden eddiginél személyesebbé tenni.

Copilot

A Windows-ra érkező virtuális asszisztens a Copilot, ami, ahogy arra nevében is utalnak, a felhasználóval közös irányítást és a segítségnyújtást célozza. A segéd, jó asszisztenshez híven, átveszi azokat a feladatokat humán társától, amelyek alapvető fontosságúak a munka szempontjából, de nem igényelnek különösebb emberi kreativitást, így nyugodtan lehet őket a gépre bízni. A Copilot Microsoft 365-be integrált verziója Wordben megírja helyettünk az első vázlatot, PowerPointban a tárhelyeinken lévő dokumentumok felhasználásával prezentációt készít, Excelben vizuálizációkon jeleníti meg az adatokat, Outlookban kiválogatja a leveleket, Teams-ben segíti a produktív megbeszélések akadálytalan működését, például kérés esetén összefoglalót ad arról, hogy miről maradtunk le egy online meetingen és Power Platformon megoldja, hogy chatbotokat hozhassunk létre és más módon is gyorsítja az alkalmazások építésének folyamatát.

Az alkalmazás egyúttal szélesebbre tárja a felhasználó előtt az elvégezhető feladatok tárházát is, mivel a bonyolult munkák megkönnyítésével a "korábban komoly kihívást jelentő feladatok egyszerűbben végrehajthatóvá válnak" a cég leírása szerint. "A Copilot egyedülálló képességekkel rendelkezik ahhoz, hogy beemelje a kontextus-értelmezést, az interneten keresztül elérhető tudást és adathalmazt, a PC-n éppen zajló tevékenységeket a munkafolyamatokba - mindezt a személyes adatok védelme és a biztonság maximális figyelembevételével."

Az alkalmazásként üzemelő virtuális asszisztens megtalálható lesz a tálcán vagy előhívható lesz a Win+C billentyűkombinációval. Először, a szeptember 26-ai frissítéssel a Bing keresőben és az Edge böngészőben jelenik meg, később ősszel pedig a Microsoft 365-be is megérkezik.

M365 Chat

A másik típusú virtuális asszisztens a Microsoft 365 felhasználóinak készült és a 365-be integrált Copilot részét alkotja majd. A Chat minden adathoz hozzáférést kap, ami a felhasználó segítéséhez szükséges, vagyis betekintést nyerhet az e-mailek tartalmába, az online értekezletekbe, a csevegéseinkbe, a dokumentumokba.

Az eredeti írást itt találja.

Kutatók Éjszakája – tudományról korhatár nélkül

Minilakások

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek