MegMinden
2023-08-29

Környezetbarát

(goodstuff.hu)

7 egyszerű tipp az ökológiai lábnyomod csökkentésére .

Nemcsak azzal lehet változást elérni, ha lemondunk bizonyos dolgokról az életben, hanem azzal is, ha hozzáadunk valami újat a hétköznapokhoz. Tehát a következő néhány tipp alapja a tudatosság és a fejlődés úgy, hogy közben teszünk a környezetünkért.

 

  1. Környezetbarát étrendre fel!

Ne a hús, a tejtermékek és a cukor fogyasztását korlátozd az életedben, hanem összepontosíts inkább arra, hogy több zöldséget, hüvelyest és gabonát (hallottál már a kölesről?) építs be a táplálkozásodba. Így anélkül alakítasz ki magadnak egy környezetbarát étrendet, hogy a lemondásra koncentrálnál.

  1.  
  2. Utazás nélkül is lehet felfedezni!

Ugyan ki ne szeretne utazgatni, nyaralni a világban? De mi lenne, ha idén otthonra is szerveznél egy izgalmas nyaralást? Egy hét, amikor nemet mondasz minden olyan feladatra, ami nem létszükséglet, közben felfedezed a közeli látnivalókat, helyi ételeket kóstolsz, és megismerkedsz a környezetben élő őstermelőkkel.

3. Termessz friss zöldségeket!

Próbálj ki valami újat, mondjuk a zöldségtermesztést! Nem feltétlenül kell nagy kerttel rendelkezned, elég egy ablakpárkány is ahhoz, hogy például saját paradicsomod vagy paprikád legyen. Állíts össze előre egy tervet, nézz utána az elintéznivalóknak, és ajándékozd meg a tested friss zöldséggel!

  1. Vásárolj tudatosan!

Szeretjük, hogy a bevásárlóközpontokban mindent megkapunk egy helyen. Ez tény. Ugyanakkor a szívünk csordultig telhet szeretettel, ha helyi termelők portékáit vesszük meg. Amellett, hogy őket támogatjuk, még az egészségünkhöz is hozzájárulunk a szabad földben termett, vegyszermentes finomságokkal.

  1. Gondold át a divatot!

Tudnod kell, hogy a divatipar a leginkább környezetszennyező ipar. Ezért egyáltalán nem mindegy, honnan és mit vásárolsz. Ma már rengeteg olyan alkalmazás érhető el az interneten vagy telefonon, amelynek segítségével könnyen juthatunk second hand ruhákhoz.

  1. Pattant kerékpárra!

Lábon vagy két keréken? Csak rajtad múlik! Menj ki a szabadba, és élvezd a természetet. Egyrészt hihetetlenül jót tesz a mentális egészségnek, másrészt a környezetért is teszel azzal, hogy nem autóval közlekedsz.

  1. A szépségápolás is lehet környezettudatos!

Tele van az internet környezetbarát egészségügyi és higiéniai szerekkel. Vannak már újrahasznosítható borotvák, fogkefék és egy csomó minden más is. A kérdés csak az, hogy neked mire van szükséged.

 

Az eredeti írást itt találja.

Tanszercsomagokkal segíti a családokat a Campus Fesztivál jóvoltából a Debreceni Karitatív Testület

Ismét elkészül az ország burgere Debrecenben

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek