MegMinden
2023-08-18

Motor

(debsport.com)

Adorján és Tihanyi is motorozik augusztus huszadikán.

A legnagyobb ínyencek is csettinthetnek, ha megnézik a rajt listát, az augusztus huszadikai salakmotor verseny előtt. Világ-és Európa-bajnokok mellett a debreceniek két ikonja, Adorján Zoltán és Tihanyi Sándor is húzza majd a gázkart az oválon.

Minden bizonnyal telt ház előtt. Nagyon fogynak a belépők közölték a szervezők a szerdai sajtótájékoztatón, ahol dr Papp László polgármester mutatta be azt a herendi porcelánból készült trófeát, amelyet a város ajánlott fel a 48. Debreceni Nagydíj tiszteletére. Elmondta, nagyon örül, hogy a vármegye székhelye lassan fél évszázada otthont ennek az izgalmas technikai sportnak. Hozzátette, az élelmiszeripar debreceni elsőségét immár jelentősen befolyásolhatja a járműgyártás minél szélesebb körű jelenléte.

Baráth Norbert a SpeedWolf elnöke kifejtette, ma már vetélkednek a versenyzők, hogy oda kerülejenek a debreceni startvonalra. Nevekből idén sem lesz hiány. Érkezik a dán Iversen, a brazilból, svéddé lett Antonio Lindberg, de az orosz-lengyel Tarasenko is okozhat meglepetést.

Az esemény lebonyolítása is új lesz. A húsz alap futamot követően az első helyezett egyenes ágon bejut a döntőbe, míg a másodiktól a kilencedik helyezettig elődöntőt vívnak, ahonnan a két-két legjobb csatlakozhat a finálé mezőnyéhez. Így végül az öt legjobb salakos méri össze tudását a futamok futamában, hogy eldöntsék kié lesz 2023-ban az értékes porcelán díj.

Adorjánék mellett számos más meglepetés is vár a közönségre. Lesz hivatalos autogramosztás, a támogatóknak köszönhetően pedig sok ajándék is gazdára talál majd.

A program 16 órakor kezdődik, a kapukat két órával hamarabb nyitják.

W.Gy.

Az eredeti írást itt találja.

Tovább javítanának a hangulatukon

Sziklacsúcsra fel! – 25 éve jelent meg a Korn Follow the Leader lemeze

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek