MegMinden
2023-06-25

Rock

(dehir.hu)

Fiatal zenészek vehették át az önkormányzat támogatását.

A cívisváros önkormányzata immár harmadik alkalommal Zenei Támogatási Program elnevezéssel pályázatot hirdetett fiatal, amatőr könnyűzenészek számára.


A pályázat célja, hogy a meglévő országos támogatási rendszereket kiegészítve, azok hiányterületeit figyelembe véve anyagi segítséget nyújtson a kezdő, tehetséges zenészeknek Debrecenben. A pályázat eredményét a Rocksuli tanévzáró koncertjét megelőzően, a Víztoronykertben ismertették. 

Puskás István alpolgármester kiemelte: három éve indult útjára a könnyűzenei program Debrecenben. Mint mondta, ennek részeként az idei év márciusában második alkalommal rendezték meg a Made in Debrecen Fesztivált, amely több ezer látogatót vonzott és az egész várost megmozgatta.

Ehhez kapcsolódva megjegyezte, hogy a könnyűzenei program része a Zenedoboz pályázat is, amely tovább folytatódott, ezúttal a Tóth Árpád Gimnázium diákjai vették birtokba egy tanév erejéig, az iskola formációi pedig a Made in Debrecen Fesztiválon is bemutatkoztak. Elárulta, a következő tanévben a Debreceni Fazekas Mihály Gimnázium tanulóihoz kerül a Zenedoboz. 

A Zenei Támogatási Program pályázatról szólva elmondta, hogy idén két kategóriákban lehetett pályázni, ezek a könnyűzenei hangfelvételek készítésének és megjelentetésének-, illetve könnyűzenei videoklipek készítésének és megjelentetésének támogatása voltak. 

A felhívásra összesen 42 pályázat érkezett, amelyből tíz zenekar és szólista kap anyagi támogatást. A Zenei Támogatási Program a jövőben tovább folytatódik, ezzel is segítve a debreceni könnyűzenei életet. 

A könnyűzenei hangfelvételek készítésének és megjelentetésének támogatását a Neonhal, a Kori, a Bad Habi, a Necropsia és a VAN zenekar nyerte el. Könnyűzenei videoklipek készítésének és megjelentetésének támogatásában pedig a Heavy Brains, a Crams, az Árnyéknyúl, Szilu és a Blues from Hell részesült.

Az elismeréseket Puskás István, valamint Balogh Miklós Péter, a Rocksuli vezetője és Váradi Ferenc, a Campus Rádió szerkesztő-műsorvezetője adták át a pályázat nyerteseinek. 

Az eredeti írást itt találja.

Kapcsolat

Gazdagék könnyedén verték Messi új csapatát

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek