MegMinden
2023-05-05

FOD

(Facebook)

Future of Debrecen bemutatja: Nature of Debrecen séták

A következő szakvezetett, Nature of Debrecen sétánkat a Fancsika 1-es víztározónál tartjuk a vándormadarak világnapjára történő megemlékezés alkalmából.

Aki már részt vett tavaly a Fancsikai sétánkon, az tudhatja, hogy milyen fajokra számíthat, aki még nem tartott velünk ilyen programon, annak egy kis ízelítő gyanánt sorolunk fel pár fajt, amelyek megpillantására lehet számítani, ilyen például a nagy kócsag, a gólyatöcs, a piroslábú cankó, vagy a barna rétihéja.

A vízimadarakon túl különleges énekesmadarakat is láthatunk és hallhatunk majd, mint például a barátposzáta, vagy a fülemüle. A madarak mellett természetesen hüllők megfigyelésére is lehetőségünk adódik, ugyanis a területen gyakoriak a zöld gyíkok, a mocsári teknősök és a vízisiklók is. 

Várunk minden természetkedvelőt sétánkon! 

A séta során körülbelül 10 km-t fogunk gyalogolni, ezért mindenképp kényelmes, terepi ruházatban érkezzetek, hozzatok magatokkal vizet és egy kis elemózsiát is, de a távcsövet se hagyjátok otthon, hiszen gyönyörű madarak megfigyelésére lesz lehetőségetek.

 Találkozás és kijutás:

A DKV 37-es számú buszjáratával indulunk a Nagyállomásról 8:30-kor. A buszról a Kéknyelű utca nevű megállónál szállunk le, így aki autóval érkezne, ott tud csatlakozni hozzánk. A Fancsikához a buszmegállótól 8:50-kor indulunk tovább.
A tervezett visszaindulás 12:55-kor lesz, a Kéknyelű utca buszmegállóból a Nagyállomás irányába, szintén a 37-es busszal.

A szakvezetést Tóth Máté, természetvédelmi mérnök, a Zöld Munkacsoport tagja tartja.

A részvétel ingyenes, csatlakozzatok hozzánk!

2023. MÁJUS 14., VASÁRNAP, 8:30

Future of Debrecen bemutatja: Nature of Debrecen séták

Fancsikai tavak Debrecen

Az eredeti írást itt találja.

Hatvan év 60 debreceni dala 53. rész

L’art pour l’art

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek