MegMinden
2022-02-15

Malek Andrea

(szabadfold.hu)

Kispárna nélkül sehová!

13 plusz egyes sorozatunk vendége ezúttal Malek Andrea színésznő-énekesnő.

1. Melyik születésnapja a legemlékezetesebb?
– Az ötvenedik! Jáger Bandi barátom, a Malek Andi Soulistic vezetője meglepetéskoncertet szervezett kedves vendégekkel, így a színpadon ünnepelhettem. Kaptam ötven szál álomszép rózsát, háromemeletes Eszterházy-tortát. Azt hittem, sírni fogok, de annyira felemelő élmény volt az egész, hogy egyszerűen csak végtelen hálát éreztem, és nagyon boldog voltam.

2. Bántja-e valami, amit elszalasztott az életében?
– Nem foglalkozom azzal, mi lett volna, ha, mert végtelenül színes és szeretetteljes az életem, nem hiányzik belőle semmi és senki.

 3. Mit szeret önmagában?
– Hogy sok mindenre képes vagyok, olyan dolgokra is, amikre senki nem gondol, még én sem. Például: tudok fejlődni és megújulni. Ehhez persze segítségre van szükségem, amit leginkább a Mindenhatótól kapok. Arra, hogy új utakra tértem, bőven volt példa a pályafutásom során.

A kívülállók csak a nyilvánosság előtt zajló munkám alapján ítélhetnek meg, a magánéletem rejtve marad előttük. De elárulhatom, e téren is vannak nagy megújulásaim, amelyekről most már lá­tom, hogy nagyon is összefüggenek a művészi tevékenységemmel. Szeretek tanulni és nem félek a változásoktól. És hiszek abban, hogy jó az irány, amerre haladok.

4. Mivel lehet kikergetni a világból?
– Már sokat fejlődtem, de azt hiszem, a hisztériát és a romboló kritikát még mindig nehezen viselem. Nagyon fontos, hogy az ember tisztában legyen a saját helyzetével, mindazonáltal a fejlődéshez elengedhetetlen a világban lévő trendek ismerete, hiszen annak alapján inspirálhatja magát, mígnem végül megtalálja a helyét a „gépezetben”. Ehhez viszont nem árt, ha néha valaki őszintén megmondja, mit csinálok jól és mit nem.

Nemrég az öcsém egy félmondattal túlsegített azon, hogyan ejtsem helyesen a magánhangzókat a gospeléneklés során. Éveket spórolt meg nekem, hisz a fejlődés sosem áll meg. Az építő-segítő kritikát szeretem, különben is fiúsítva vagyok, s kellően megedződtem a férfiak között, akikkel legtöbbször dolgozom, így nem is volt lehetőségem rászokni a hisztizésre.

 5. Kíváncsiságból kivel cserélne életet egyetlen napra?
– Senkivel. Jó ez így.

6. Ha egy álomutazást nyerne, mit választana úti célul?
– Izraelben szívesen eltöltenék egy jó hónapot. Egyszer jártam már ott öt napig, és azóta is visszavágyom. A Szentföld engem is lenyűgözött, vágyom újra látni azt a sok gyönyörűséget.

 7. Mi a legértékesebb értéktelen tárgya?
– Sok kedves dolog vesz körül, de a legértékesebb, értéktelen hasznos tárgy a kispárnám, nélküle nem tudok jól aludni. Viszem magammal mindenhová. Ez a szokásom örökletes, hiszen anyukám is így van vele.

8. Mire sajnálja legjobban az időt?
– Gyenge filmekre. Elkeserít a felszínesség és a sok műanyag. Azt szeretem, ha a látottak tanítanak vagy felemelnek. Néha annyira belefeledkezem egy-egy jó pillanatba, hogy észre sem veszem, ha a konyhában feltett víz majdnem elforrt. Ezt is anyutól örököltem…

 9. Mire nem sajnálja a pénzt?
– Nagy örömmel és izgalommal vásárolok jó minőségű élelmiszereket, kerül, amibe kerül. Messzire is elmegyek értük, hogy finom ebédeket készítsek belőlük. Huszonhárom évig éltem Ausztriában, de piacra alig jártam. Most itthon lelkesen bepótolom. Kedvenc sarki zöldségesem beszerzi a besztercei szilvát, hogy abból főzhessek lekvárt, és a kispiaci hentessel is bizalmi viszonyban vagyok, mindig megbeszéljük, milyen húst szeretnék. Most éppen egy tyúkot hoztam tőle.

10. Szokott-e jótékonykodni?
– Kötelességem. Az Írás azt mondja, ne tudja a bal kezed, mit csinál a jobb. Természetes része az életemnek, szeretek úgy élni, hogy ami tőlem telik, azt megteszem másokért.

11. Melyik írótól olvasta a legtöbb könyvet?
– Hrabaltól. Nagyon filmszerűen és végtelenül szellemesen ír. Visszaköszönnek olyan szituációk, melyekhez hasonlókat gyerekfejjel valamennyire magam is átéltem, a karakterei pedig szívszorítóan pontosak.

12. Mi a számítógépén a háttérkép?
– A gyári alapbeállítás, egy napszaknak megfelelően változó, békességet sugárzó tájkép.

13. Ha az állatkertben egyetlen állatot kellene megfigyelnie egy napig, melyiket választaná?
– Egy pandát egész életemen keresztül el tudnék nézegetni. Ellenállhatatlanul kedves és csintalan, gyönyörű a bundája, a füle, a mancsa, a fekete kabátkája. Különlegesen vicces és nagyon okos állat.

+1 Milyen idézetet tenne ki a hűtőajtóra, hogy minden reggele ezzel induljon?
– „Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy aki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.” (János 3:16)

Az eredeti írást itt találja.

Valentin-napi „vakrandi” a DEENK-ben

Papp László

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek