MegMinden
2021-12-30

Pataki Katalin

(blogger42.com)

Jelenleg egy madridi design stúdióban dolgozik, de a jövőben szeretne Magyarországon saját helyet indítani és gyerekeknek szánt termékeket tervezni.

Hisz a kollaboráció erejében és a különböző tudományterületek gyümölcsöző viszonyában, szerinte ez az, amire nagy szükség van a hazai designszcénában. Az általa tervezett Talky nevű játékterápiát segítő eszköz megnyerte a 7. ArtHungry Díj formatervezés kategóriáját.

„Mindig is érdekelt a tervezés. Az alapképzést Kolozsváron végeztem textil szakon. Itt több időt töltöttünk a mintatervezéssel, az esztétikai szempontokkal, és kevesebbet a koncepció kidolgozásával, a funkción való gondolkodással. Hiányoztak az utóbbiak, ezért döntöttem úgy, hogy a MOME Formatervezés mesterképzésén tanulok tovább, mert vágytam egy tágabb spektrumra, ahol kreatívabban és problémaorientáltabban gondolkodhatok.”

„Az ötletelést és a kutatást élvezem a legjobban. Fel tudok sorolni egymillió ötletet, utána viszont nehezen tudok dönteni. Kihívás formát önteni a sok gondolatnak, de persze annak is megvan a szépsége, ahogyan megvalósul valami a kezdeti zajból.”

Az eredeti írást itt találja.

Celeb hiszti

Tovább erősödnek a fogyasztók jogai 2022-ben is

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek