MegMinden
2021-12-24

Csere-bere

(24.hu)

Összejött a ház a nőnek, aki egy hajcsat elcserélésével indította el otthonteremtő akcióját-

A 28. csere után vehette át új háza kulcsát az amerikai nő, aki egy cserekereskedelmen alapuló kísérletbe kezdett tavaly tavasszal.

A most 30 éves Demi Skipper 2020 májusában döntött úgy, hogy megpróbál magának egy új házat szerezni kizárólag cserék útján, majd első lépésként felrakott egy hirdetést az internetre, amiben egy hajcsatot ajánlott fel cserealapnak.

A kaliforniai San Franciscoban élő nő Trade Me Project néven dokumentálta a különös kísérletet Instagramon és TikTokon, ami végül oda vezetett a TODAY beszámolója szerint, hogy valóban sikerült magának egy házat szereznie.

November végén megtette 28. és egyben utolsó cseréjét: egy napelemes lakókocsit cserélt egy házra a Tennessee állambeli Nashville közelében található Clarksville-ben.

 

Ez annyira szürreális volt. Több mint másfél évig dolgoztam valamiért minden nap, és most felébredek, és arra gondolok: »Ez tényleg valóság? Ez tényleg az én házam?«

– mondta Skipper az NBC Newsnak. Az ötletet egyébként egy Kyle MacDonald nevű férfitől kölcsönözte, aki 2006-ban egy piros gémkapocstól indulva csereberélt össze magának egy házat.

A ház előtti utolsó cseréjét megelőzően Skipper rengeteg kritikát váltott ki követőiből, amiért három traktort cserélt el egy Chipotle nevű mexikói étteremláncba szóló, korlátlan ingyenes étkezést biztosító kártyára.

Sok követője ezt tartotta a legrosszabb cserének, amit valaha csinált – néhányan megjegyezték, hogy nem valószínű, hogy találna olyan potenciális kérőt, aki szeretné a kártyát. A szerencse azonban úgy hozta, hogy Skipper talált valakit.

Májusban egy nő, akit Skipper „a Chipotle legnagyobb rajongójaként” jellemez, e-mailt küldött a neki, amiben azt írta, hogy egy körülbelül 40 ezer dollár (13 millió forint) értékű lakókocsit szeretne elcserélni a kártyára.

kipper szerint körülbelül hat hónapba telt, mire sikerült rendezni néhány kérdést, mire november elején sikerült eljutnia az amerikai-kanadai határhoz, ahol végül átvette a járművet. November végén pedig egy Tennessee-i hivatásos házfelújítótól kapott egy üzenetet, aki követte az útját, és érdeklődött, hogy elcserélné-e a lakókocsit az egyik házára.

Demi Skipper és férje úgy tervezik, hogy Tennessee-be utaznak, és az új házuk felújítása után be is költöznek, de a csereberélés is annyira bejött neki, hogy újra akarja csinálni.

Persze úgy tervezi, hogy ha sikerrel jár, akkor egy rászorulónak adja a cserével szerzett második házát.

Az eredeti írást itt találja.

Dobogón telel a DEAC NB I-es sakkcsapata

Az ország egy részén mínuszok vannak, másutt már 14 Celsius-fok

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek