MegMinden
2021-06-14

A szakértő

(www.debsport.com)

Burai Árpád bízik abban, a magyarok esetleg meglepik a portugálokat

A labdarúgó Európa-bajnokság keddi játéknapja kapcsán, az FM90 Campus Rádió munkatársát, a Lyuhász Lyácint Bt. frontembereként, Burai Árpádot kérdeztük.

„Ezen a hétvégén egy rövid nyaralás volt a családi program, ennek ellenére, nyomon tudtam követni az eseményeket. A magyarok mellett az olaszoknak szurkolok, éppen ezért örültem annak, hogy magabiztosan hozták a nyitómeccset az azzurik, amely soha sem könnyű. A kezdet remek volt, de a szombati napot beárnyékolta Christian Eriksen drámája, biztos vagyok benne, sokunknak eszébe jutott Fehér Miklós tragédiája. Bízom abban, nem lesz komolyabb baj, teljesen felépül Eriksen, bár gyanítom, vége a pályafutásának. Az Eb eddigi meccsein gyakorlatilag érvényesült a papírforma, abszolút azt kaptam, amit vártam. A keddi napra pedig nagy erőkkel összpontosítok, mint több tízezer magyar szurkoló, én is várom már válogatottunk bemutatkozását” – fogalmazott Burai Árpád.

Mel Stuart 1969-es vígjátékának címe, „Ha kedd van, akkor ez Belgium” után szabadon, ha kedd van, akkor ez Budapest, pontosabban a Puskás Aréna. Ez az a nap, melyet már nagyon várnak a hazai labdarúgás szerelmesei, ugyanis megkezdi szereplését az Európa-bajnokságon a magyar válogatott. Marco Rossi együttese, az „F” jelű, úgynevezett halálcsoportba került, mely kvartettben Németországgal, Portugáliával és Franciaországgal mérik össze erejüket. Kedden újra íródik egy öt évvel korábbi mérkőzés, a magyarok ismét találkoznak a csoportkörben a luzitánokkal. Azon a mérkőzésen nemzeti csapatunk nagy fegyvertényt végrehajtva, 3-3-as döntetlenre végzett a későbbi Európa-bajnokkal. A portugál – magyarral indul tehát a nap, melyet két világbajnok, a francia és a német válogatott összecsapása zár.

Portugália – Magyarország

06.15. 18:00      Budapest

Az úgynevezett halálcsoportba kerültünk, mely nem feltétlenül miattunk kapta ezt a nevet, sokkal inkább azért, mert három világ és Európa-bajnok válogatott van még benne. Ha ebben a kvartettben pontot, esetleg pontokat szerzünk, az már hatalmas eredménynek fog számítani. Mindhárom riválisunk győzelemmel kalkulál ellenünk, biztos, hogy nem fognak minket félvállról venni. Nem elsősorban rajtunk lesz a győzelmi kényszer, szerintem felszabadultan futballozhatunk, az esélyesség terhe nem a mi vállunkat nyomja. Azt nem tudni, a három bombaerős válogatott melyike jut tovább, de talán mi lehetünk a mérleg nyelve.

Nyilván, bennem is, ahogy minden magyar szurkolóban, felsejlik az öt évvel ezelőtti mérkőzés, de abból a találkozóból nem szabad kiindulni. Talán az, hogy akkor a későbbi Európa-bajnokkal a legjobb meccsünket játszottuk, kiindulási alap lehet. Az a játék, amit akkor nyújtottunk, szerintem célravezető lehet, azon a meccsen sem az volt a cél, hogy betoljuk a buszt a kapunk elé, hanem felvállaltuk a bátor támadó focit. Ennek eredménye volt, hogy egy nyíltsisakos, sok gólt hozó mérkőzést játszottunk. Úgy vélem, a luzitánok ellen lehet játszani a futballt, jobban, mint a németek, vagy a franciák ellen, inkább a játékos foci érvényesül. Kétségkívül, a portugálok legnagyobb sztárja, Ronaldo, de nem gondolom, hogy rá kellene összpontosítanunk. Nincsenek világsztárjaink, de csapatként egységesek vagyunk, ez pedig eredményre vezethet. Telt ház lesz a Puskás Arénában, a magyar szurkolók biztos, hogy pokoli hangulatot fognak teremteni a lelátón, ez is fogja segíteni válogatottunkat. Ez adhat egy lendületet, de a portugál sztárok – bár az utóbbi másfél évben nem – hozzá vannak szokva az ilyen atmoszférájú meccsekhez. Én legbelül bízok valami nagy dologban, esetleg meg tudjuk lepni a portugálokat.

Ha az érzelmeimre vagy az eszemre hallgatnék, más-más eredményt mondanék, így a kettő között tippelek, mégpedig az 1-1-re.

Franciaország – Németország

06.15. 21:00      München

Az Eb, talán eddigi legnagyobb rangadóját rendezik kedd este, amely szerintem egy döntőnek beillő csoportmérkőzés. Mind a francia, mind a német válogatott esélyes akár a végső győzelemre is. Mindkét csapat kerete bivalyerős, kérdés, az első meccsen mennyire akarják kiteríteni kártyájukat, mekkora kockázatot fognak vállalni. Azt viszont nem lehet figyelmen kívül hagyni, amely csapat nyer, az nagy lépést tehet a továbbjutás felé, de szerintem akkor sem dőlnek kardjukba, ha döntetlennel zárul a párharc. Nagy csatára, jó mérkőzésre számítok, de nehéz megjósolni a végkifejletet, ezt talán az is befolyásolhatja, miképp végződik a mi meccsünk, mely eredmény tudatában lépnek már pályára a csapatok.

Tippem: a hazai pálya miatt, 1-0-ra nyer Németország

Az eredeti írást itt találja.

Természettár

Támogatta a költségvetési bizottság a költségvetési törvény módosítását

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek