Hajdú-Bihar
2024-01-09

Viharos hétfő

A viharos szél miatt riasztották a tűzoltókat a vármegye több pontjára hétfőn.

Debrecenben, a Vármegyeháza utcában egy tizenöt méteres fa dőlt ki. Püspökladány közelében egy közúti tábla szakadt le, azt kellett eltávolítani. Balmazújvárosban, a Nagyhát tanyán egy nagyméretű nyárfa dőlt az útra, ami akadályozta a közlekedést. Biharnagybajomban, a Széchenyi úton pedig egy fa lakóépületre dőlt. Délután kettéhasadt egy fa Hajdúnánáson, a Mátyás király utcában. A város hivatásos tűzoltói a fát kivágták.

Rosszul lettek a lakók egy családi házban a hajdúhadházi Dobó utcában. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik méréseket végeztek, melyek szén-monoxid jelenlétét mutatták ki. A mentőszolgálat a két lakót kórházba szállította. 

Megrongálta a szél egy épület tetőszerkezetet Hajdúdorogon, a Böszörményi úton. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók a meglazult elemeket eltávolították.

Három autó ütközött össze hétfőn Debrecenben, a Hadházi úton. A debreceni tűzoltók átvizsgálták a járműveket. A balesetben senki sem sérült meg.

Kazánházban elhelyezett két kis szalmabála égett Magyarhomorogon, az Árpád utcában. A komádi önkormányzati és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat riasztották, akik két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Kora este egy szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket Püspökladányban, a Bercsényi utcában. A püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik méréseket végeztek. Az eredmények szén-monoxid jelenlétét mutatta ki a levegőben. A házban egy nyílt égésterű vízmelegítő működött. A lakó nem sérült meg, de ideiglenesen rokonokhoz költözött.

Szülői értekezlet a DE GTK-n

Hajdúsámson településen 01.10-én vízhiány várható

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek