Hajdú-Bihar
2023-09-14

Jóvátétel miatt elkerüli a bíróságot a targoncavezető

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség eredményes közvetítői eljárás után megszüntette az eljárást azzal a férfival szemben, aki miatt megsérült egy munkavállaló.

Az ügyészségi határozat szerint a gyanúsított egy derecskei építkezési cégnél dolgozik targoncavezetőként. A férfi rendelkezik a szükséges kezelői jogosítvánnyal és munkavédelmi oktatásban is részesült.

2022. november 29-én kora délután a társaságnál gépi forgácsolóként dolgozó sértett a telephelyen található üzemcsarnokban gyalogosan közlekedett a műhelyvezetővel együtt, a csarnokban felfestéssel jelzett közlekedési útvonalon belül. Miközben beszélgettek, rövid időre megálltak. A gyanúsított által vezetett targonca ekkor épp hátrafele közlekedett és elsodorta a sértettet. A férfi az ütközés miatt elesett, a targonca kereke pedig megnyomta a jobb bokáját, ami miatt a férfi nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A gyanúsított a cselekményével megszegte a vonatkozó munkavédelmi és közlekedési szabályokat, és az emelőgép figyelmeztető hangjelzéseit sem alkalmazta.

A férfi cselekménye foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének megállapítására alkalmas. A gyanúsítottként kihallgatott targoncavezető teljes körű beismerő vallomást tett és kezdeményezésére, valamint a sértett hozzájárulásával a Berettyóújfalui Járási Ügyészség felfüggesztette az eljárást és az ügyet közvetítői eljárásra utalta. Ennek során a két férfi megállapodást kötött, melyben a gyanúsított sajnálatát fejezte ki, bocsánatot kért és további jóvátételt vállalt, amit a sértett férfi elfogadott.

Mivel a törvényi feltételek fennálltak, a Berettyóújfalui Járási Ügyészség büntethetőséget megszüntető okból a férfival szemben indult eljárást megszüntette.

Kiváló sportolóit díjazta a Debreceni Egyetem

Rekordot döntött a yoUDay

DEmedia.hu

Szerző
Hasonló cikkek